De duindoornbes: de geneeskrachtigste vrucht ooit!

0

Wist je dat de duindoornbes de geneeskrachtigste vrucht ooit is? Een vitamine C bom! De Duindoornbes bevat tot maar liefst 60x meer vitamine C als een sinaasappel.

Duindoornolie

De duindoorn, Hippophae rhamnoides, is een karaktervolle plant. De in Azië algemeen voorkomende struik kun je in Nederland aantreffen op aangevoerd zand langs spoorlijnen en opgespoten terreinen. Ook zie je hem langs de kust en dan, zoals de naam suggereert, vooral in de duinen. Op kalkrijke zandbodems kunnen ze flinke vormen aannemen, tot wel drie à vier meter hoogte. Bijna boomachtig zijn ze dan. Maar meestal zijn de struiken beduidend kleiner van omvang.

Zowel het vruchtvlees als de pit van de oranje-rode duindoornbes wordt gebruikt om olie uit te winnen. Duindoornolie beschermt de huid tegen DNA-schade die wordt veroorzaakt door de zon en ioniserende straling. De vetzuren voeden en verzachten de huid en de antioxidanten zoals betacaroteen versterken deze eigenschap. Het werkt verzachtend, ontstekingswerend en sterkt het immuunsysteem van de huid. Daarom wordt Duindoornolie voorgeschreven bij deze indicaties:

  • Bescherming tegen blootstelling aan de zon.
  • Bescherming tegen schade door straling die bij radiotherapie gebruikt wordt.
  • Voor de droge, doffe, ruwe en schrale huid.
  • Vitaliseren van de overbelaste en minder vitale huid.
  • Preventie van vroegtijdige veroudering van de huid.
  • Werkt niet alleen verzachtend bij eczeem, psoriasis en andere chronische huidaandoeningen maar ook bij brandwonden, zonnebrand en stralingswonden.

De biologische duindoorn vruchtvleesolie én pitolie zitten als hoofdbestanddeel in onze huidverzorgende producten van de Energy lijn van Diferencia phytopower cosmetics. Voor extra informatie verwijzen wij je graag naar diferencia-cosmetics.nl

Zelf Duindoornjam maken

Pluk niet al te rijpe duindoornbessen, het liefst die uit augustus en september. Voeg suiker en geleermiddel in de juiste verhouding toe. Een paar minuten koken, in de potjes gieten, en klaar! Zo maak je een super gezonde jam met een unieke frisse smaak.

Dit artikel is geschreven door Inge Pluijmakers-Schuurmans, Marcostherapeute en schoonheidsspecialiste Diferencia praktijk voor huidverzorging en de-stressing, www.diferencia.nl

Comments are closed.