Gezonde lunch: Tonijnsalade met zeewier en edamame

0

De echte zomer moet dan nog wel komen, geen reden om die slaatjes achterwegen te laten. Een salade zit boordevol goede dingen die ons lichaam goed kan gebruiken.

Mineralen en vitaminen maar dankzij de raw-food in een salade ook heel wat enzymen. Die laatste werken als katalysatoren in ons lichaam bij allerlei belangrijke processen. Tijd dus voor een slaatje! En waarom ook niet eentje met nog wat gezonde vetten erbij.

Ingrediënten

  • 100 gram verse tonijn
  • Hand  vol edamame
  • 2 lepels zeewier
  • 3 lepels sesamzaadjes
  • Rucola
  • 1 avocado
  • Kokosolie
  • 1/2 citroen
  • Sojasaus
  • Snuifje peper en zout

Recept

Doe wat rucola, edamame, zeewier en avocado op een bord. Mix ze goed door elkaar zodat ze even verdeeld zijn over het bord.

Snijd vierkante stukken van de tonijn, best niet te dun. Doe de sesamzaadjes in een kom en duw de zijkanten van de tonijn er even in.

Doe de kokosolie in een veilige antikleefpan en bak de stukken  lichtjes lang alle kanten waar sesamzaadjes hangen. Tot de tonijn wat kleur krijgt aan de randen.

Pers wat citroen uit over het slaatje. Kruid met peper en zout.

Dresseer de tonijn over de salade. En doe er wat sojasaus over.

Comments are closed.