Matcha granola

0

We gaan iets hip maken deze keer. Matcha is al wel langer aan een opmars bezig, maar de laatste tijd zie je hem echt overal opduiken; de typische Japanse poederthee. Matcha staat bekend voor zijn antioxidantive werking die nog veel sterker is dan bij gewone groene thee. Je kan hem drinken puur of als latté, maar je kan er ook super veel dingen mee koken; granola bijvoorbeeld.

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 250 gram havervlokken
  • 2 el kokosolie
  • 5 el ahorn
  • 1 tl vanille
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl matcha

Bereidingswijze:

  1. Doe de amandelen, de hazelnoten en de zonnebloempitten op een ovenplaat. Zet ze in de oven op 130 graden voor 30 a 40 minuten.Tot ze lichtjes geroosterd zijn.
  2. Meng havervlokken, ahorn, kokosolie (niet heet, maar gewoon vloeibaar), vanille en het zout.
  3. Doe het in de oven op 170 graden celcius voor 25 minuten.
  4. Laat 1 minuut afkoelen en doe er de matcha bij.
  5. Doe nu de noten en zaden bij de granola.
  6. Strooi over wat yoghurt, fruitjes erbij en een beetje honing.

Deel deze pagina! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.