Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde omvat alle professionals die de uitgangspunten van de natuurgeneeskunde hanteren binnen de behandeling van hun patiënten. Hierbij wordt er aansluiting gevonden bij de holistische benadering. Deze benadering vindt een hoge mate van natuurlijkheid bijzonder belangrijk en gaat uit van het zelfherstellende vermogen van het menselijk lichaam. Natuurgeneeskundigen richten zich dus niet specifiek op het bestrijden van aandoeningen, maar richten zich in hun therapie op het creëren van omstandigheden waaronder het lichaam zelf in staat is om zich te herstellen.

Natuurlijke elementen

Behandelingen door natuurgeneeskundigen grijpen vaak terug naar natuurlijke elementen die aan de basis staan van ons zijn. Er wordt veelal gebruik gemaakt van licht, warmte, lucht en warmte. Deze bouwstenen van het leven worden gebruikt om de lichaam de ruimte te geven om zelf tot herstel over te gaan. Voorbeelden van behandelwijzen volgens de natuurgeneeskundige leer zijn fysiotherapie, massage en oefeningen met betrekking tot de ademhaling. Natuurgeneeskundigen zijn er van overtuigd dat klachten op alle domeinen het gevolg zijn van de verontreiniging van het lichaam. Door middel van therapie moet het lichaam in staat worden gebracht om deze verontreiniging uit te bannen en de balans in het lichaam te herstellen.

Natuurlijke geneeswijzen
0

Dr. Suzanne Humphries: ‘Ik heb nog nooit zulke gezonde kinderen gezien’

‘We vertrouwen vaccins omdat we allemaal gevaccineerd zijn geen zicht hebben op een groep die geheel ongevaccineerd is. Pas op het moment dat ik in aanraking kwam met een groep totaal ongevaccineerde kinderen begon ik te zien dat wat we verwachten als kinderziekten en alle dingen die gebeuren wanneer we ouder worden, op de een of andere manier te maken heeft met vaccinatie, want dat was het enige wat anders was bij deze kinderen. Ik heb nog nooit zulke gezonde kinderen gezien’, vertelt de Amerikaanse Dr. Suzanne Humphries in de documentaire ‘Vaccines Revealed’. Lees hier meer over dit interview.

Nieuws
0

De industrie bederft zelfs groenten met suiker

Uit onderzoek van foodwatch blijkt dat aan bijna de helft (46%) van de groenten in pot of blik suiker wordt toegevoegd. De grote hoeveelheid suikers in ons dagelijkse voedsel leidt tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatzieken en diabetes type 2.

Deel deze pagina! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone