Yoga Ayurveda

Yoga Ayurveda is een zeer oude Indiase Geneeswijze, wellicht wel één van de oudste geneeswijzen. Onderzoek wijst uit dat er reeds lang, voor de 7e eeuw v. Chr. Al een heel uitgebreid medisch systeem was ontwikkeld. Dit systeem functioneerde volledig in die tijd. 

Indiase wijzen hebben hun theorie ontwikkeld betreffende gezondheid en ziekte, maar ook over de fysiologie, dus hoe werkt het menselijk lichaam, bewustzijn, geneesmiddelen en de ayurvedische voedingsleer. Ook een ayurvedische massage kan tot deze methodiek gerekend worden. Een zeer uitgebalanceerd geheel, gestoeld op vele waarnemingen, proeven en ontleden van mens en dier.
In onze tijd kennen we de ayurvedische geneeswijze als een holistische geneeswijze die naar de persoon als geheel, inclusief zijn/haar ziekten of klachten.

Ondersteund door de juiste voeding zal een ayurvedische behandeling veel opleveren. Door de balans op alle fronten te herstellen zal de individuele energie weer toenemen.

Een lijst met Ayurvedisch werkende therapeuten en praktijken vind je hier »

Blogs van Jacqueline Pompe
0

Derde Internationale Yoga Dag

Ter gelegenheid van de derde Internationale Yoga dag komen Yoga beoefenaars over de hele wereld bij elkaar op pleinen, in tuinen, in Yoga scholen, op het strand en op het terras. We komen bij elkaar van alle kanten op deze aardbol. We komen bij elkaar, zo verschillend als we zijn, maar de geest van Yoga is overkoepelend. Jacqueline Pompe vertelt in deze blog meer over Yoga en hoe het helpt tegen o.a. stress.

Blogs van Alex Djukanovic
0

Acupunctuur bij huidklachten: psoriasis

Huidklachten kunnen erg hardnekkig zijn, maar met veel geduld en toewijding kunnen de resultaten erg goed zijn. Een jaar geleden kwam een meneer met steeds erger wordende psoriasis vulgaris naar de praktijk van Alex Djukanovic. Bij psoriasis is er sprake van gedeeltes met een verdikte, rode, schilferige huid die ook ontzettend kunnen jeuken. In deze blog vertelt Alex over de resultaten van de acupunctuurbehandeling.

Deel deze pagina! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone