Speculaascupcakes

0

Het eindejaar is in zicht en dan wordt er gefeest en gesnoept. Samen tafelen met familie en vrienden is waarschijnlijk één van de leukste dingen die er zijn.

Bovendien is genieten – van leuke mensen en van lekker eten bijvoorbeeld – een essentieel onderdeel van een gezond leven. We zijn nu eenmaal sociale dieren en ontspanning is bijzonder kostbaar in deze drukke maatschappij. En een beetje gezonder snoepen kan daarbij zeker helpen. Deze speculaascupcakes zijn ideaal na de maaltijd bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten:

  • 85 gram Amandelmeel
  • 55 gram Kokosmeel
  • 1,5 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 7 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels plantaardige melk
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eieren

Hoe:

  1. Meng amandelmeel, kokosmeel, natriumbicarbonaat en de speculaaskruiden door elkaar.
  2. In een andere kom doe je de gesmolten kokosolie, plantaardige melk, de ahornsiroop, vanille extract en 2 eieren.
  3. Meng het vloeibare mengsel bij het droge mensgel. En doe ze door elkaar.
  4. Neem het eiwit van de 2 eieren die je nog over hebt en klop ze stijf.
  5. Spatel nu voorzichtig het geklopte eiwit onder de rest.
  6. Verdeel in cupcakevormpjes en zet in de oven voor zo’n 15 á 20 minuten op 180 graden.

Steffi Vertriest is een twintiger uit Antwerpen met een stevige interesse in gezondheid. Op haar blog Bye Bye Cheesburger deelt ze recepten, work-outs en tips voor een mooi en gezond leven. Voor IkKiesNatuurlijk.nl schrijft ze gezonde recepten.

Comments are closed.