Browsing: Voeding

Aanbevolen
0

Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewieren, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Met veel liefde maken ze bij Sap.je elke dag heerlijk en vooral gezonde sapcombinaties die je kunnen helpen bij het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. Je leest er meer over in dit artikel.

Gezonde recepten
0

Tarwekiem olie heeft een eigen specifieke geur die doet denken aan vers gebakken brood. De kleur is diep warm geel en soms bijna oranje. De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssupplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel. Lees in deze blog over de voordelen van tarwekiem olie.

Nieuws
0

Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom 17 en 18 juni Lekker naar de BioBoer. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging ‘Achter biologisch’ staan! Jij komt toch ook?

Gezonde recepten
0

Waar we ook naar toe gaan in Europa overal kunnen we wel weegbree vinden. Van de weegbree zijn er ongeveer 200 verschillende soorten, maar in grote lijnen zijn het broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes. Met vergelijkbare eigenschappen en de vakantieplant bij uitstek. Marry Foekel legt in dit artikel de kracht van weegbree uit.

Steffi Vertriest
0

Groene smoothies zijn dé manier om meer groenten binnen te krijgen. Maar ze zijn niet voor iedereen even evident. Een trukje is om het te combineren met fruit. Door het citrusfruit niet te persen maar het volledig te gebruiken behouden we ook meer vezels!

Steffi Vertriest
0

Je weet waarschijnlijk al wel dat onze gastblogger Steffi Vertriest dol is op havermout? Daarbovenop houd ze ook heel erg van simpele recepten. Dit is er eentje met maar 3 ingrediënten die ze altijd in huis heeft.

Steffi Vertriest
0

Makreel is een bijzonder gezonde vis die eigenlijk veel te weinig op het menu staat. Hij blinkt uit in omega 3 vetzuren en is bovendien een onderbeviste vis. Goed voor jou en goed voor het milieu dus!

Gezonde recepten
0

De dagen zijn kort, grijs (of wit) en koud. Heerlijk weer dus om binnen te blijven. En een goede reden om in de keuken aan de slag te gaan. Want iets warms gaat er wel in deze winter. Speciaal voor deze koude dagen heeft Onkruid een verrukkelijk recept voor een wintersoep. Met wortel en de ‘vergeten’ pastinaak.

1 2 3 14