10 redenen om dagelijks Chiazaad te eten

0

Als het aan ons zou liggen zouden we Chiazaad uitroepen tot de meest gezonde voedingsstof die er momenteel is. Het helpt ons op een heleboel verschillende vlakken, het verbetert de gezondheid en het is prima te combineren met alles.

Chia zaden zijn kleine zwarte of bruine zaden die enorm veel kracht bevatten. Vitaminen, fosfor, Omega-3 zuren, proteïnen. Het zit er allemaal in! In dit kleine, compacte gezondheidsbommetje. Mocht je het nog niet hebben geprobeerd, dan wordt het hoog tijd om wat veranderingen in je dieet aan te brengen. Je zult niet alleen gezonder worden, maar ook nog eens gelukkiger. Er bestaat geen beter gevoel, dan het gevoel dat je je lichaam verwent met alles wat het nodig heeft. Zolang je het blijft geven zul je er van profiteren. Laten Chia zaden je daarbij helpen en het gemakkelijker voor je maken.

1. Ga het gevecht aan met je buikvet

Chia zaden zijn van grote invloed op je bloedsuiker. Het bestrijdt eveneens insuline weerstand, welke nauw verbonden is met een toename van buikvet. Deze vorm van weerstand is tevens heel erg goed voor je algemene gesteldheid.

2. Voel je verzadigd

Tryptophan, een aminozuur is een bestanddeel van Chia zaad. Dit magische zuur helpt je bij het reguleren van je eetlust, je humeur en het bevordert ook nog eens je nachtrust. Chia zaad: wat wil je nog meer?

3. Verbeter je gezondheid

Hallo allemaal: goed nieuws! Chia zaden hebben aangetoond erg goed te zijn voor de bloeddruk bij suikerziekte en zorgen tevens voor een toename van de goede en een afname van het slechte cholesterol.

4. Proteïnen inbegrepen

Vegetariërs gaan deze info geweldig vinden. Chia zaad is namelijk een enorm goede bron van proteïnen en bevatten geen cholesterol.

5. Heel veel fosfor

Chia zaad bevat onze dagelijkse behoefte aan fosfor. Het helpt je botten en tanden. Daarnaast wordt het gebruikt door je lichaam om eiwit te synthetiseren ten behoeve van het herstel van cellen en weefsel.

6. Mangaan op zijn best

Deze mineraal is heel erg belangrijk voor onze gezondheid in het algemeen. Het ondersteunt je lichaam bij het gebruik van andere essentiële voedingsstoffen als biotine en thiamine.

7. Sterkere tanden en botten

Zorg voor je botten en tanden is heel belangrijk voor je algehele gesteldheid. Door dagelijks Chia zaden de eten krijg je voldoende calcium binnen voor je dagelijkse behoefte, waardoor je jezelf beschermt tegen osteoporose en andere orale ziekten.

8. Rijk aan Omega 3

Chia zaden zijn rijk aan Omega 3 vetzuren, welke cruciaal zijn voor je hersenen en je gezondheid in het algemeen.

9. Vezels overal

Het dagelijks nuttigen van voldoende vezels wordt sterk aangeraden. Het verbeteren van je gezondheid is nog nooit zo eenvoudig geweest. 1 Portie Chia zaad bevat namelijk 11 gram vezels, en dat is 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

10. Het gevecht tegen diabetes

Onderzoekers hebben aangetoond en bewezen dat Chia zaad een potentiële, natuurlijke behandeling van diabetes type 2 kan zijn, omdat het in staat is de spijsvertering te vertragen.

Comments are closed.