10 tips voor minder schadelijke straling van smartphone, wifi en iPad

0

Tegenwoordig worden in huis veel nieuwe draadloze technologieën gebruikt. Wereldwijd ervaren mensen gezondheidsklachten van deze straling en ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat straling van wifi en mobiele telefonie gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is altijd goed om de straling zo laag mogelijk proberen te houden.

Hieronder 10 tips om je blootstelling aan elektromagnetische straling te verlagen:

  1. Werk bij voorkeur zoveel mogelijk bekabeld (internetverbinding met netwerkkabel en telefoon met snoer).
  2. Draag je smartphone in een tas of leg hem ergens neer zodra dat mogelijk is. Draag de mobiel niet de hele dag op je lichaam. De telefoon geeft namelijk zowel hoogfrequente straling af (2G,3G,4G, WiFi, Bluetooth etc) als een laagfrequent magnetisch veld.
  3. Gebruik de mobiele telefoon zo min mogelijk en bij het bellen op de speaker of met air-tube oortjes. Air-tube oortjes zijn headsets met een luchtslangetje, zodat de straling niet alsnog via de metalen snoertjes naar het hoofd wordt geleid. Gebruik je vaste telefoonlijn met snoer voor de meeste gesprekken. Schakel gesprekken door naar de vaste lijn wanneer je thuis bent, zodat je de mobiele telefoon kunt uitschakelen zonder een gesprek te missen.
  4. Een moderne smartphone op wifi geeft veel meer straling dan op mobiele telefoondata! Stel de wifi van de smartphone zo in dat deze uitschakelt als het scherm uit gaat. Deze wifi-uit functie bestaat alleen op Google Android smartphones en niet op iPhones.
  5. Geen ingeschakelde smartphone tijdens het slapen. Onderzoek toont aan dat slaap wordt verstoord door straling van mobiele telefoons. Een wekker nodig? Zet de telefoon op de vliegtuigstand.
  6. Vermijd het gebruik van je mobiele telefoon in ingesloten metalen ruimtes zoals een auto, lift, bus, trein of vliegtuig. De metalen omgeving reflecteert de golven in het voertuig, waardoor je blootstelling aan straling toeneemt.
  7. Wissel je draadloze DECT huistelefoon om voor een Gigaset Eco-DECT telefoon en stel deze in op de Eco-Mode Plus zodat deze 100% stralingsvrij is in standby. Tevens regelt de Gigaset Eco-DECT telefoon tijdens het bellen automatisch het zendvermogen tot 80% terug naar gelang de afstand tot het basisstation.
  8. Zorg dat de wifi ‘s nachts uit staat. Installeer een router met de stralingsarme JRS Eco-wifi router firmware om de wifi over te nemen van je modem. Deze Eco-wifi geeft 90% minder straling in standby en heeft de instellingsmogelijkheid om op bepaalde tijden volledig automatisch uit te schakelen. Laat wifispots uitzetten.
  9. Gebruik een tablet niet op schoot maar leg hem op tafel, de Ipad geeft niet alleen wifi straling maar ook continu een laagfrequent magnetisch veld af. Gebruik een ipad bekabelde kit, zodat de ipad bekabeld op internet kan en deze elektrisch geaard is.
  10. De schedel van kinderen is dunner dan die van volwassenen en hun hersenen ontwikkelen zich snel. De straling van een mobiele telefoon dringt daardoor dieper door in hun hersenen. Laat kinderen zo weinig mogelijk de mobiele telefoon gebruiken. (Het is geen speelgoed!)

Interessante boeken over dit onderwerp zijn: Overpowered van PhD M. Blank, Elektrostress en gezondheid – Prof. Michiel Haas en Henk Wever, The Tinfoil guide to EMFs, van Nicolas Pineault.

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met JRS Eco Wireless

Comments are closed.