11 goede redenen om kokosolie in huis te hebben als moeder

0

Veel mensen zweren bij kokosolie. En niet alleen om mee te koken en bakken. Je kunt het gebruiken voor allerlei kwaaltjes en de verzorging van je baby én jezelf. Het wordt wel een wondermiddel genoemd.
Kokosolie is 100% natuurlijk en heeft antibacteriële eigenschappen. Kies wel altijd voor biologische kokosolie, zo weet je zeker dat er niks aan is toegevoegd. Hier kun je het bijvoorbeeld voor gebruiken.

1. Meconium

Meconium is de allereerste ontlasting van een pasgeboren baby. Het is donkergroen tot zwart van kleur en erg plakkerig. Het kan dan ook best lastig zijn om deze ontlasting goed te verwijderen tijdens het verschonen. Maar met wat kokosolie op een watje poets je het zo weg.

2. Massage

Baby’s vinden het vaak heerlijk om gemasseerd te worden. Doe dit eens met kokosolie in plaats van gewone massageolie. Kokosolie is zacht voor de huid, 100% natuurlijk en bevat geen onnodige toevoegingen.

3. Haar

Laten die wilde sprieten zich maar niet temmen? Wrijf een klein beetje kokosolie in het haar van je baby. De olie laat het haar mooi glanzen en is perfect voor baby’s met krullen.

4. Berg

Heeft je baby last van een hardnekkig laagje huidschilfers op zijn hoofd? Grote kans dat dit berg is, een vorm van eczeem. Het is niet pijnlijk of besmettelijk, maar ziet er misschien niet zo mooi uit. Je kunt de hoofdhuid van je baby royaal insmeren met kokosolie en dit een poosje laten intrekken. Daarna kun je de schilfers met een washand weg wrijven.

5. Luieruitslag

Voor luieruitslag kun je dure en vaak chemische crèmes kopen. Als je baby ook last heeft van een schimmelinfectie, moet je ook nog schimmeldodende crèmes gebruiken. Maar wist je dat kokosolie in beide gevallen ook kan helpen? Veel goedkoper en ook nog helemaal natuurlijk.

6. Baby acne

Binnen enkele weken na de geboorte krijgen veel baby’s pukkeltjes in het gezicht, die lijken op jeugdpuistjes. Dit verschijnsel wordt ook wel baby-acne genoemd. Een beetje kokosolie kan de puistjes flink verminderen.

7. Luizen

Sommige mensen bestrijden hoofdluis bij hun kinderen door een dikke laag kokosolie in het haar te smeren. Daar schijnen luizen niet tegen te kunnen. Omdat al die anti-luizenproducten vol chemicaliën zitten, is het best het proberen waard, toch?

8. Badolie

Gebruik in plaats van gewone badolie eens een paar druppels kokosolie. Na afloop voelt de huid van je baby zijdezacht aan.

9. Eczeem

Heeft je baby last van eczeem? Vaak krijg je hier crèmes met steroïden voor, maar probeer in plaats daarvan eens kokosolie. De olie houdt het vochtgehalte in de huid op peil en gaat uitbarstingen tegen door de beschermende bestandsdelen.

10. Muggenbeten

Ach, zo zielig als je baby door de muggen te grazen is genomen. Smeer wat kokosolie op de plekjes waar je kind is gestoken, om zo het jeukende gevoel weg te nemen.

11. Tepelkloven

Tepelkloven zijn kleine, pijnlijke scheurtjes in de tepel, die kunnen gaan bloeden. Ze kunnen ontstaan door het geven van borstvoeding. Smeer na het voeden wat kokosolie op je tepels. Dit werkt verzorgend, helend en verzachtend.

Bronvermelding: www.oudersvannu.nl.
Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com
Beeld: iStock

Comments are closed.