7 eenvoudige tips die jou helpen om gezonder te worden

0

Wie houdt daar nou niet van? Eenvoudig toe te passen tips die je helpen met gezonder worden of afvallen. ‘Druk druk druk’, antwoorden mensen steeds vaker op de vraag hoe het met ze gaat. En als je niet oppast wordt de zorg en aandacht voor je lijf daardoor gemakkelijk een sluitpost. Dat is voor mij beslist een voordeel van het ouder worden, mijn lichaam helpt me hier regelmatig aan herinneren.

‘Eerst afvallen en dan pas word ik gezonder’, wordt vaak gedacht. Ik zie in mijn praktijk vaak het tegenovergestelde: eerst gezonder worden helpt om daarna gemakkelijker te kunnen afvallen. Met aandacht werken aan de balans tussen regelmatig bewegen, goede Echte voeding en een ontspannen mindset leg je de basis. Het klinkt als een open deur, maar voor veel mensen best lastig te integreren in het dagelijks leven.

Hier komen de tips

Tip 1: Eet Echt: koop en kook zoveel mogelijk zelf je eten. Lekker vers. Met 300-400 gram groenten per dag en twee stuks fruit kom je al een heel eind. Eet groenten ook als tussendoortje.

Tip 2: Beperk witte suiker, witmeel producten en frisdranken. Dat helpt je aan een gezonde bloedsuikerspiegel waardoor je veel meer energie hebt door de dag heen.

Tip 3: Beweeg elke dag minimaal een half uur, het liefst buiten. Stap of fiets ook even lekker stevig door waardoor je hart flink aan de slag moet. Zo houd je je conditie in balans.

Tip 4: Doe een paar keer per week aan spier- en krachttraining. Gewoon thuis meedoen met Nederland in Beweging is al een eerste stap. Je aansluiten bij een yogaclub of sportschool is ook een idee. Spieren worden sterker als je ze ook gebruikt, ‘use it or loose it’!

Tip 5: Zorg dat je voldoende liefdevolle mensen om je heen hebt. Je sociale netwerk, vrienden en familie heeft een niet te onderschatten invloed op je hele welzijn. Misschien kun je bovengenoemde tips samen met iemand aanpakken, dat geeft een 1+1 =3 effect.

Tip 6: Zorg voor voldoende slaap en ontspanning. Een lastige in deze tijd, we komen vaak te weinig tot rust. Een gezonde diepe slaap helpt je verzadigings- en stresshormonen in balans te houden.

Tip 7: Organiseer elke dag een moment voor jezelf om te reflecteren op hoe het met jou is. Doe je wat belangrijk voor je is? Wie is er belangrijk voor jou? Kun je je dankbaar voelen voor de positieve dingen in je leven?

Al deze tips tegelijkertijd aanpakken is voor jou misschien niet zo eenvoudig. Zie ze dan vooral als aandachtspunten en pik er elke week eentje uit die je aandacht geeft. Geef jezelf een mooi dagboekje cadeau en schrijf je ervaringen er in. Na zeven weken heb je dan waarschijnlijk verschillende ervaringen verzameld en weet je waar werk aan de winkel is. Als je deze inzichten deelt met iemand die dicht bij je staat ontstaan er groeimogelijkheden voor jou. En investeer je geleidelijk aan in gezond ouder worden. Ik wens je een mooi persoonlijk proces toe.

Hartelijke groet van Hilda Mossink, http://www.eet-echt-eten.nl

NB: als je deze informatie waardevol vindt deel het dan gerust met anderen. Heb je vragen over je eigen gezondheid of gewicht, dan neem graag contact op via info@eet-echt-eten.nl of 06-44286934. Fijn als je reageert.

Comments are closed.