Tarwegras: als het twee kontjes hoog is, maak je er het beste tarwesap van!

0

Tarwegras is de jonge plant van de tarwe en staat bol van de voedingsstoffen. Het is rijk aan aminozuren; de bouwstenen die je lichaam nodig heeft voor de opbouw en het cellen en weefsel.

Al in de oudheid gebruikte men de groenste planten voor de genezing van wonden. En in het Oude Testament wordt gesproken over een koning die 7 dagen alleen gras at en daardoor weer helder kon denken en regeren. Kelten maakten sap van het gras en zagen het als toverdrank voor hun krijgstochten en de keizers in China dronken het om hun lichaam te zuiveren. Tarwegras is weer helemaal in de picture, ook omdat bijvoorbeeld Vivian Reijs, Nicolette van Dam en Ellemieke Vermolen het volop drinken. Gelukkig maar, want het sap van de jonge tarweplant – die bij volgroeiing de basis van ons tarwebrood is – bevat ruim 100 verschillende mineralen en ruim 80 verschillende enzymen. Door deze enzymen verloopt bijvoorbeeld je verbranding gemakkelijker. Er zijn onderzoeken waaruit onder meer blijkt dat het herstel na chemokuren sneller gaat. Ook zou tawegrassap een alkaliserend effect hebben: het neutraliseert zuren in je bloed.

Chlorofyl: de basis van alle leven

Zonder het groene plantpigment chlorofyl zou het leven op aarde niet kunnen bestaan. Er zou geen voedsel zijn om te eten en geen zuurstof om in te ademen. Tarwegras is rijk aan chlorofyl. Voedsel met chlorofyl fungeert als structurele bouwsteen voor je lichaam. Het is vergelijkbaar met hemoglobine, de zuurstofbindende stof in je bloed. Daarom krijg je direct een energieboost na het drinken van het sap.

Glutenallergie

In tarwegras zitten geen gluten. Deze komen voor in het eiwitgedeelte van de tarwekorrel. Toch kan er in kant-en-klare bevroren cupjes per ongeluk een korrel zijn meegejuiced. Wil je toch 100% glutenvrij sap, dan kun je het beste je eigen sap maken. Hiervoor stop je het geknipte gras – voor 25 ml heb je ongeveer 35 tot 40 gram gras nodig – in een slowjuicer. Het beste drink je het gras op een lege maag, zodat het direct door je lichaam wordt opgenomen. Drink het met wat water, of mix het met een ander (vruchten)sap.

Wist je dat

  • Sporters een sneller herstel ervaren en meer weerstand opbouwen bij hoge lichamelijke belasting door het gebruik van tarwegras
  • Tarwegras perfect past in een rawfood dieet.

Bron: Lekker Weten – Magazine voor een biologische leefstijl, lente 2015

Comments are closed.