Frambozen chia jam

0

De Maya’s gebruikten ze honderden jaren geleden al maar pas de laatste jaren zijn ze tot bij ons geraakt: de chia zaden.

Chia betekent eigenlijk ‘kracht’ en die hebben ze zeker. Niet alleen zijn ze zeer voedzaam, ze zijn ook super makkelijk aan gerechten toe te voegen én ze hebben de eigenschap van zich om te kunnen vormen in een soort gelei-achtige substantie waar je onnoemelijk veel kanten mee op kan in de keuken. Eén van mijn favorieten is er confituur mee maken! 🙂

Ingrediënten

  • 150 gr frambozen (mag diepgevroren zijn)
  • 2 lepels honing
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 lepels chia zaad

Hoe maak je het?

Doe de frambozen in een klein pannetje en verwarm tot een zacht pruttelend papje. Prak eventueel met een vork.
Zet het pannetje van het vuur. Doe het sinaasappelsap en de chiazaden erbij.
Doe het mengsel in een confituurpot, laat afkoelen en zet in de koelkast. Na een twee tal uurtjes zal je een gelei-achtige consistentie krijgen.
Klaar om een lekkere cracker te besmeren of dessertjes mee aan te vullen!

Steffi Vertriest is een twintiger uit Antwerpen met een stevige interesse in gezondheid. Op haar blog Bye Bye Cheesburger deelt ze recepten, work-outs en tips voor een mooi en gezond leven. Voor IkKiesNatuurlijk.nl schrijft ze gezonde recepten.

 

Comments are closed.