Zelf bessenyoghurt maken

0

Biologische yoghurt is een goede bron van eiwitten en levert bovendien een goede voedingsbodem voor onze darmbacteriën. Alleen zitten de yoghurts van de supermarkt bomvol suikers, en al zeker die met een vruchtensmaakje. Gelukkig is dat ook gewoon heel makkelijk zelf te maken én das een stuk gezonder!

  • Handje vol bevroren biologische aardbeien
  • Handje vol bevroren biologische blauwe bessen
  • Handje vol bevroren biologische frambozen
  • 200 gram volle yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels pindakaas (ongezout en ongezoet)
  • Gecrushte cashewnoten of granola

bosbessenyoghurt zelf makenRecept

  1. Doe de diepgevroren vruchten in een blender met wat water en mix het tot een geheel
  2. Doe de honing bij het vruchtenmengsel. Mix nog even
  3. Lepel afwisselend bessencompot en dan yoghurt in een glaasje. Doe er hier en daar een beetje pindakaas tussen.
  4. Crush de noten en doe ze er bovenop of kies voor granola.
  5. Smakelijk

Steffi Vertriest is een twintiger uit Antwerpen met een stevige interesse in gezondheid. Op haar blog Bye Bye Cheesburgerdeelt ze recepten, work-outs en tips voor een mooi en gezond leven. Voor IkKiesNatuurlijk.nl schrijft ze gezonde recepten.

Comments are closed.