Zomerse salade

0

Dit zonnige zomerweer nodigt meteen uit om heerlijke frisse salades op tafel te zetten. Of alvast voor te bereiden voor een picknick. Als je het tevoren maakt, spaart dat je tijd als het eind van de middag te warm is in de keuken. De verschillende smaken hebben tijd om op elkaar in te werken waardoor het geheel extra lekker wordt.

Aardappelsalade

Het recept van deze aardappelsalade (4 pers) deel ik hier graag:

  • 1 kilo liefst vastkokende biologische aardappels.
  • 1 friszure appel in kleine blokjes
  • 1 paar augurken in blokjes
  • 1 stukje komkommer in blokjes
  • 1 bakje zure room 125 ml
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el mayonaise
  • zout & peper
  • Een paar bosuitjes in ringetjes
  • Evt een blikje tonijn op olie of 4 gekookte eitjes in stukjes.

Boen de aardappels schoon en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd intussen de appel, augurken, bosui en komkommer en laat de tonijn uitlekken. Kook de eitjes.

Roer een dikke dressing van de zure room, de mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn, zout en peper.

Schep de afgekoelde aardappels samen met de gesnipperde groenten en evt. de tonijn of ei door de dressing. Als het geheel te vast wordt kun je nog wat azijn toevoegen. Laat de salade minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast op smaak komen. Serveer hem daarna op een mooie schaal met slabladeren eronder en versier het met wat je nog aan passende lekkertjes in huis hebt.

Je kunt een aardappelsalade ook heel goed maken van een restje gekookte aardappels. Lekker duurzaam. Eet smakelijk!!

Hartelijke groet van Hilda Mossink
info@eet-echt-eten.nl

Comments are closed.