Anti-dieet dag

0

Maandag 6 mei was het Anti-dieet dag. Wat een grappig woord! Anti-dieet dag mag het van mij wel elke dag zijn. ‘Diet’ is vertaald uit het Engels en betekent ‘het beste voedingspatroon’.

In de begeleiding van mijn cliënten ga ik uit van Echt Eten. Echt eten is voedsel dat je grootmoeder nog zou herkennen. Rechtstreeks van het land of van de boom. Onbewerkt en zeker niet uit de fabriek afkomstig. Dat onbewerkt eten gezond is, is zelfs wetenschappelijk vastgesteld. Enkele jaren geleden hebben onderzoekers aan de Yale universiteit in Amerika bepaald wat het beste voedingspatroon is.

Uit de onderzoeken bleek dat Echt Eten, met nadruk op plantaardige producten als groenten, fruit, noten, zaden en volkoren het beste is. Als je kiest voor natuurlijke voedingsmiddelen, dan hoef je je geen zorgen te maken over vet, zout of vitamines. Echt Eten bevat van zichzelf al de goede voedingsstoffen, zo stellen de onderzoekers.

De term dieet

De term dieet wordt door veel mensen geassocieerd met dingen die je niet mag, of die je juist wél zou moeten eten. Teveel moetens wat mij betreft. Daarnaast kan het zo nooit een manier van eten zijn die je wilt. Je doet het omdat iemand anders zegt dat je het moet: Weight Watchers, de diëtist, Atkins…noem maar op.

Geen dieet maar een gezonde leefstijl

Ik zie in de praktijk dat het veel beter werkt om te zoeken naar een manier van eten en leven die echt aansluit bij jou. Bij je gezin en je andere levensomstandigheden. Zo bezien bestaat er niet één manier van leven en eten die voor iedereen hetzelfde is. Want naast eten gaat het natuurlijk ook over beweging en ontspanning. De balans in deze drie-eenheid geeft je veel meer energie en helpt je bij het verminderen van chronische klachten en overgewicht. Dit is een proces dat tijd kost. Het gaat over het je bewust worden van ongezonde gewoonten, en deze geleidelijk vervangen door gezondere gewoonten.

Eet beterDus geef jezelf voortaan elke dag een anti-dieetdag. Niet alleen vandaag maar ook alle andere dagen. Het boek ‘Beter eten in 28 dagen’ van huisarts Tamara de Weijer is een heel inspirerend boek om je op weg te helpen. Of volg Dokter Tamara op Facebook.

Hartelijke groet, Hilda Mossink van Eet Echt Eten

http://www.eet-echt-eten.nl
NB: als je deze informatie waardevol vindt deel het dan gerust met anderen. Heb je vragen over je eigen gezondheid of gewicht, dan neem graag contact op via info@eet-echt-eten.nl of 06-44286934. Fijn als je reageert.

Comments are closed.