AYURVEDA EN EEN OPTIMALE WEERSTAND!

0

Deze tijden van grote veranderingen en onzekerheid, vraagt extra aandacht van je geest en lichaam. Om in balans te blijven is een goed functionerend immuunsysteem dan ook van groot belang. Je spijsvertering heeft daarbij een cruciale rol. Je darmen zorgen niet alleen voor de vertering van voedsel en het afvoeren van afvalstoffen, ze zijn ook van invloed op je gedrag en stemming en het herstelvermogen. Ayurveda heeft de wijsheid en kennis en geeft praktische handvatten om je weerstand te verhogen.

Ayurveda is een traditionele medische wetenschap uit India, die al duizenden jaren wordt gebruikt als preventieve gezondheidszorg. Dit systeem richt zich niet alleen op de balans tussen de mentale en fysieke gesteldheid van de mens, maar wordt ook specifiek toegepast om de gezondheid te herstellen bij ziekte. Ayurveda pakt het probleem aan bij de oorzaak en behandelt de gehele persoon. In toenemende mate wordt Ayurveda toegepast en gebruikt in de moderne westerse wereld en werkt uitstekend als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Wisselende seizoenen

Zoals de natuur een cyclus kent van wisselende seizoenen, zo kent ieder mens gedurende zijn leven zijn persoonlijke cycli en fasen die invloed hebben op lichaam, geest en welzijn. Voeding en leefstijl is een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het aantal mensen dat met hun voeding en leefstijl onbewust en zeker ongewild klachten in stand houdt of verergert is groot. Voeding, beweging, ontspanning en vooral een goede nachtrust vormen de basis van onze gezondheid.

Dosha Ayurvedische Praktijk zet hiervoor VoedingLeefstijlCoaching en Massage in.

WHO

Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organisation) officieel als een wetenschappelijk onderbouwd geneeskundig systeem erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

Henrica van den Berg
www.doshapraktijk.nl

Comments are closed.