Ayurveda en Essential Oils

0

Mijn eerste kennismaking met Essentiële oliën was met een Olie verdamper. Misschien ben je er ook mee bekend: een mooi vorm gegeven kom waarin je onderin een theelicht zet en bovenop in het schaaltje water met één of meer druppels van de Essentiële Oliën. De geur die zich dan verspreidt is zeer aromatisch en vult de hele ruimte. Mijn Zintuigen worden geactiveerd en ik voel binnen enkele seconden dat mijn stemming veranderd. Zó sterk is de Kracht van Essentiële Oliën!

Later toen ik studeerde voor mijn opleiding Ayurvedisch Therapeut, leerde ik ook de Marma massage. Marma-therapie is een hele mooie techniek om (emotionele) blokkades op te heffen. Ayurveda beschrijft 117 Marma punten, verspreid over ons lichaam. Marma punten zijn plekken op het lichaam waar Prāna, de levensenergie, maar ook de stroom van bewustzijn, aan de oppervlakte komt. Deze vorm is puur gericht om blokkades op te heffen op emotioneel gebied. Voor deze behandeling gebruik ik Essentiële Oliën, die diep inwerken in de huid en doordringen in de bloedbanen en het lymfesysteem.

Volgens Ayurveda zijn Lichaam en Geest met elkaar verbonden en wordt naar de klacht gekeken vanuit beide. Waar zit de pijn en wat voel je er qua emotie bij. Hieronder twee voorbeelden:

  • Symptoom is Buikpijn. Bij nader onderzoek wordt de oorzaak achterhaald en dat is: Angst. Een fijne Essentiële olie die je dan daarbij kan ondersteunen is: Sandalwood.
  • Symptoom is Keelpijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Keelpijn staat het meest in verbinding met Communicatie, daarnaast ook Negeren of Nog niet aan toe willen geven of niet durven uitspreken, enzovoort. Je Stem doet letterlijk pijn om te praten. Dan helpen de Essentiële Oliën: On Guard of Lemon om de pijn te beperken en jou over de drempel brengt.

Voor elk symptoom zijn één of meer Essentiële Oliën van toepassing. De Marma massage is geschikt voor iedereen en helpt goed om (negatieve) emoties ‘op te ruimen’ zodat je weer verder kunt. Vooraf aan de Marma massage, bespreek ik met de klant de klacht en stem dan pas de olie af. De Marma massage is een heel mooie ervaring zowel om te geven als om te ontvangen. Er gebeurt altijd wel iets, de massage laat ‘iets’ los in het lichaam.

In mijn praktijk, verzorg ik naast de Marma massage ook Workshops, waarin ik vertel over de basis informatie over de Essentiële Oliën. Tijdens de workshop kun je ook kennis maken met enkele oliën: ruiken en opsmeren om ervaring op te doen.

Heb je interesse in een Workshop om meer te weten komen over de Oliën? Of wil je een Marma Massage ondergaan? Neem dan contact op met mij via: 06 45219007 of zelfstandig@nyantrie.nl.

Ik ontmoet je graag, Namaste!

Dit is een bijdrage van Nyantrie Jagesar.

 

Comments are closed.