Ayurveda en Rugpijn

0

Rugpijn is een algemene ziekte waar veel mensen last van hebben. Het wordt niet veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie en kan daardoor niet behandeld worden met medicijnen. Natuurlijk, verlichten de medicijn de pijn, maar dat is tijdelijk.

Er zijn 2 soorten rugpijn: gewone rugpijn en complexe rugpijn:

  • Gewone rugpijn – Oorzaken: verkeerde lichaamshouding (bijvoorbeeld hoe je zit in een auto of op een stoel), onjuist gebruik van fitness toestellen, het dragen van hoge hakken, uitdroging, slechte digestie, enz. De gewone rugpijn kan verholpen worden door Ayurvedische remedies, massage en oefeningen
  • Complexe rugpijn – Oorzaken: verwonding aan spieren en ligamenten, ruggenwervel, artritis, zwangerschap, enz. De complexe rugpijn kan alleen verholpen worden door een expert

Ayurveda en Rugpijn

Ayurvedische remedies kunnen effectief rugpijn verhelpen. Ayurveda is een eeuwenoude geneeswijze waarvan de oorsprong ligt in India. Het is een holistische zienswijze dat is gebaseerd op een lichaam in balans. Onbalans kan alleen ontstaan door wat er in het lichaam gaat en wat er uit het lichaam gaat. Met andere woorden, onjuiste voeding gewoonten en verstoring in uitscheiding van afvalstoffen zorgen voor een onbalans in de functie systemen van het lichaam. De gifstoffen hopen zich op, worden vaster en kristalliseren zich in de spieren en botten, gewrichten, bloedbanen, enz.

De Ayurvedische remedies richten zich met nadruk op het vrijlaten van de gifstoffen uit het lichaam en het herstellen van de functie systemen. De natuurlijke oliën op basis van kruiden die een helende werking hebben, dringen diep in de huid en weefsels door en zorgen voor een weldadig resultaat.

Remedies

  • Abhyangam – Dit is de Ayurvedische olie massage en wordt beschouwd als de moeder van alle massages. Het is een massage dat het lichaam weer krachtig maakt. Abhyangam is een effectieve behandeling om de huid te voeden, te detoxen en revitaliseert het hele lichaam. Het is bewezen dat Abhyangam een helend effect heeft op het harmoniseren van lichaam en geest en is sterk aanbevolen om regelmatig te ondergaan.
  • Kativasti – Een olie behandeling op de rug ter hoogte van het middel. Van deeg wordt een kom gemaakt en geplaatst op de rug. Hierin wordt de medicinale kruiden olie gegoten voor een half uur. Daarna wordt de olie afgegoten en wordt het gebied met zorg gemasseerd.

Heeft u ook last van regelmatige rugpijn, dan raad ik u aan om eens een Abhyangam te ondergaan in mijn praktijk in Tilburg. Zie voor meer informatie mijn website: www.nyantrie.nl of stuur meteen een mail naar: zelfstandig@nyantrie.nl

Namaste en tot ziens,

Nyantrie

Comments are closed.