Ayurvedische tip voor verbetering van het immuunsysteem

0

Het is half september, maar geheel in de lijn van Ayurveda, waarbij preventie benadrukt wordt, schrijf ik deze blog ter voorbereiding op het nieuwe seizoen: Herfst/Winter

Verkoudheid en griep zijn de meest voorkomende winter gezondheid klachten. Verkoudheid en griep ontstaan door een virus infectie en kennen vele symptomen zoals: keelpijn, verstopte neus, hoofdpijn, enz. Via de huisarts en drogisterijen zijn daar verschillende medicijnen voor te kopen en te gebruiken, maar als je de voorkeur geeft aan huismiddeltjes op natuurlijke basis, zijn daar ook mogelijkheden toe.

Eén daarvan is op kruidenbasis, zoals:

  • Kruidenthee, effectief voor bovengenoemde symptomen en tegen infectie;
  • Kruiden uit je eigen keuken, zoals gember of kaneel, werken verwarmend;
  • Kruidenbehandelingen, stimuleren het zelf genezend vermogen van je lichaam en stimuleert je natuurlijke immuniteit;
  • Kruidendranken, zijn verfrissend voor alle gezondheidsproblemen.

Het is raadzaam en is een goede voorbereiding tegen de kou om een basis aan kruiden in huis te hebben als je geen gebruik wilt maken van chemische middelen. Denk aan kruiden zoals: gember, kurkuma, fenegriek en citroen. Dit zijn de beste kruiden tegen infectie. De kruiden kun je mengen of separaat koken. Drink daarvan een paar glazen per dag en dat is al voldoende om het lichaam in evenwicht te houden.

Kurkuma – uitleg en drank recept

Volgens Ayurveda is kurkuma het beste kruid tegen infectie. En daarmee ook het beste alternatief tegen koude. Het bestanddeel – curcumine – helpt het lichaam het immuunsysteem te versterken. Dus het beste tegen koude en geïrriteerde keel. Meng 1/2 theelepel van kurkuma met een glas water en laat het goed koken.Twee keer per dag drinken is al voldoende. Let op! Kurkuma is veilig voor dagelijks gebruik via de voeding. Als u een ernstige ziekte of aandoening heeft, eerst uw huisarts raadplegen!

Mijn naam is Nyantrie Jagesar, ik ben een Ayurvedisch- en Natuurvoeding- en Aroma therapeut. Ik heb een praktijk aan huis in Tilburg, waar ik u graag ontvang voor een consult of behandeling. Tevens verzorg ik ook workshops over het gebruik en toepassing van de essentiële oliën en massage workshops zoals: 1-daags Abhyanga, 3-uurs Kinder Abhyanga, 2-uurs Hoofd/Nek/Schouder massage en 1-uurs Baby massage.

Aanmelden of een afspraak maken kan via: zelfstandig@nyantrie.nl. Vooraf een afspraak maken is gewenst. Meer informatie leest u op mijn website: www.nyantrie.nl, via Facebook, kunt u mijn berichten lezen over geplande workshops. Wilt u mij volgen, dat kan op mijn pagina: https://www.facebook.com/NyaVeda/

Namaste, Nyantrie

Comments are closed.