Bewust Verbonden Ademen

0

Bewust Verbonden Ademen is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Bewust Verbonden Ademen richt zich op het bewustworden van negatieve emoties, om deze vervolgens te kunnen verwerken en los te kunnen laten.

Het Proces

Ieder mens ademt, het is het meest natuurlijke en onbewuste proces in ons leven. Zuurstof is letterlijk de brandstof voor ons lichaam, per dag ademen we ongeveer 20.000 keer in en uit om de benodigde zuurstof binnen te krijgen. Tijdens ons leven maken we van alles mee, en onze adem reageert heel direct hierop. Denk maar eens aan het volgende. Als je schrikt dan houd je je adem in, en dan adem je hoog en snel, alert, wat moet er gebeuren! In ontspanning is de ademhaling rustig en diep. Gebeurtenissen die ons nu overkomen en die veel lijken op die van vroeger kunnen overdreven gevoelens van angst, boosheid of verdriet oproepen zonder dat we weten waarom. Ook lichamelijke klachten waarvan we de directe oorzaak niet kennen, kunnen zich manifesteren. Deze oorzaken zijn bijvoorbeeld emotionele blokkades, of belemmerende overtuigingen, die er voor zorgen dat het leven niet volledig ervaren wordt. Door al deze verschillende ervaringen in de tijd heb je je eigen ademhaling aangeleerd. Het vasthouden van je adem kost enorm veel energie, het onderdrukt vrije emoties en gevoelens. In de adem-sessie wordt de ademhaling verruimd, waardoor je letterlijk onverwerkte emoties kunt verwerken en loslaten. De volledige, verbonden ademhaling zorgt voor meer zuurstof op cel- en orgaan niveau.

De ademcoach laat zich zoveel mogelijk leiden door jouw ervaringen. Zij volgt alleen de energiestroom en zal indien nodig het proces en gewaarwordingen versterken door je aan te moedigen, aanwijzingen te geven of gericht lichaamswerk toe te passen. Een afgemaakt proces kenmerkt zich over het algemeen door een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en een heldere geestestoestand. Een zeker niet onbelangrijk moment breekt dan aan om de ervaring een ‘plek’ te geven, te integreren en terug te keren naar het dagelijkse bewustzijn.

In eerste instantie zal je bezig zijn met het aanleren van een bewuste, effectieve en gemakkelijke ademhaling. Verbonden ademen is een eenvoudige en prettige ademhalingstechniek. Je hoeft niets anders te doen dan de in- en uitademing met elkaar te verbinden en in een ontspannen ritme te ademen. Je ligt daarbij zo gemakkelijk mogelijk met je rug op een matras. Je ademt krachtig in en de uitademing laat je volledig los.

In tweede instantie kom je allerlei mentale blokkades tegen die de ademhaling in de weg zitten, deze zijn terug te voeren naar weerstand tegen datgene wat niet waar mag zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld verdrongen emoties zijn, negatieve overtuigingen e.d. Door dieper te ontspannen en volledig door te ademen worden deze blokkades verwerkt.

De methode is simpel en zacht, de uitwerking echter intens en vaak teveel om alleen te verwerken. De aanwezigheid van een ervaren coach is dan ook noodzakelijk om je steun, warmte en veiligheid te bieden die je nodig hebt om door te ademen en het proces af te maken.

In derde instantie ervaar je een ontspanning, je komt steeds dichter bij je eigen kern. Uitgaande energie geeft een aangenaam gevoel van welzijn, een gevoel van plezier, geluk, rust en vrede. Het is aan te bevelen daar ruim de tijd voor te nemen en er uitgebreid van te genieten. Deze uitstroomfase wordt soms omschreven als contact met je hogere zelf, met soms ervaringen die als mystiek of visioen omschreven kunnen worden. Verbonden ademen is een effectieve ademhalingstechniek die maakt dat je aan oude patronen en blokkades kunt werken. Door bewust te ademen en je hele ademhalingssysteem te gebruiken kom je meer in je lichaam. De combinatie van het op diep niveau werken met onderdrukte emoties maakt dat blokkades die ontstaan zijn in het verleden, worden verwerkt en losgelaten. Dit wordt ervaren als een helende diepgaande transformatie, en creëert vertrouwen, rust en een ervaren van gezondheid. Je leert vol en intens te ademen waardoor je voller en meer intens kunt leven.

Verbonden ademen werkt op deze niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het uiteindelijke resultaat is een verbetering van emotioneel evenwicht, meer rust, betere focus, en meer persoonlijke ruimte en groei. Zoek je meer energie, helderheid en kracht waarvan je weet dat je die bezit maar er niet meer bij kunt komen, dan is verbonden ademen jouw weg.

Lichamelijke effecten

Optimale zuurstofopname. Verbetering van stofwisseling. Toenemende vitaliteit. Bevrijding van fysieke spanning en stress. Herstel natuurlijke ademhaling. Verbetering van doorbloeding. Tevens een goede ondersteuning bij vasten en ontgiften.

Psychische effecten

Integratie van oude verdrongen emoties. Afname van angstgevoelens, spanning en stress. Meer vertrouwen in eigen capaciteit. Meer positieve levenshouding. Minder tobben en piekeren. Sterker gevoel van eigenheid. Betere omgang met andere mensen. Aangaan van een liefdevolle relatie met jezelf en anderen. Vermindering van spanning bij mentale onrust. Meer contact met gevoelsleven. Afname van buitensporige denkactiviteit. Duidelijk stellen van eigen grenzen. Versterking van emotioneel evenwicht.

Spirituele effecten

Verminderde identificatie met mentale activiteit. Meer aanwezigheid, in het hier en nu. Vermindering van mentaal verzet, meer acceptatie. Meer besef van vrijheid en innerlijke stilte. Meer inzicht op innerlijke conflict. Minder gespletenheid.

Bewust Verbonden Ademen:

 • verbindt lichaam en geest
 • is doelgericht
 • is oplossingsgericht
 • leidt tot zelfacceptatie
 • maakt bewust
 • leidt tot houden van jezelf
 • is binnenwaarts gericht
 • is authentiek
 • is essentie

Bewust verbonden ademen werkt als u last heeft van:

 • stress en concentratieproblemen
 • koude voeten en koude neus
 • hoofdpijn en duizeligheid
 • verstopping
 • vermoeidheid
 • hartkloppingen en paniekaanvallen
 • slaapstoornissen of moeite hebben met ontspannen
 • chronische pijn
 • burn out en depressie
 • hyperventilatie
 • trauma

Wil je zelf eens ervaren wat dit voor je kan betekenen dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de  Workshop De Kracht van je Adem.

Je bent vooral welkom om te ervaren dat goed ademhalen je echt kan helpen! En het maakt niet uit of je bekend bent met bewust verbonden ademen. Alle vorige deelnemers zijn enthousiast dus wij zijn er van overtuigd dat jij dit ook zult zijn.

De kracht van je Adem gaat over yoga en ademwerk. Yoga maakt dat je echt landt en bewust wordt van je lijf. De ademsessie bevrijdt je van de spanning van de dag en wordt als bevrijdend ervaren

De workshops zijn op de zaterdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur. Het programma is als volgt:

 • ontvangst met thee
 • yoga oefeningen
 • korte pauze
 • bewust verbonden ademsessie
 • uitwisseling en afscheid

Kosten van deelname: € 30,-
Wat je zelf mee moet nemen: makkelijke kleding en warme sokken.
Er is heel veel individuele aandacht voor iedereen. Wij zien er naar uit jullie te ontmoeten, we maken er samen een mooie dag van!

Anita Tijkorte

e-mail yogaheusden@gmail.com of telefonisch 06-17828330,  http://www.narayan-ademcoaching.nl

Comments are closed.