Bio10daagse 2016: ‘Wij staan achter bio’

0

Van 15 tot 24 september 2016 is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland.

Dit jaar staat de Bio10daagse, na de succesvolle deelname aan onder meer de Olympische Spelen, in het teken van biologische voeding en (top)sportprestaties. Staat jouw sportclub of team of jijzelf ook al achter biologisch?

Tijdens de Bio10daagse staat naast het sporten en de biologische voeding ook het ‘groene blaadje’ volop in het zonnetje. Met dit officiële biologische keurmerk is het in de winkel makkelijk kiezen voor lekker en 100% gecontroleerd biologisch. Veel winkels doen mee en laten biologisch stralen tijdens de Bio10daagse. Ze komen met kennismakingsaanbiedingen om iedereen het brede aanbod biologisch te laten ontdekken. Er worden nieuwe producten geïntroduceerd binnen het biologisch assortiment en is er in vers veel aanbod van nieuwe oogst.

Ontdek biologisch tijdens de Bio10daagse: 10 redenen

10 Redenen om voor producten met het biologisch keurmerk te kiezen tijdens en na de Bio10daagse:

  1. Voedsel met het bio-keurmerk wordt zo natuurlijk mogelijk geteeld. Dit is beter voor mens en dier én beter voor al het leven in de bodem.
  2. Producten met het bio-keurmerk dragen maximaal bij aan gezondheid, dierenwelzijn en milieu.
  3. Elk voedingsmiddel met het bio-keurmerk wordt door de hele productieketen heen streng gecontroleerd.
  4. Het bio-keurmerk garandeert dat de oorspronkelijke eigenschappen van de ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen het best tot hun recht komen in het eindproduct.
  5. Het bio-keurmerk betekent dat het product gentechvrij is. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van gewassen beschikbaar voor iedereen, en niet alleen voor de grote concerns die er octrooien op willen verkrijgen.
  6. Varkens leven door het bio-keurmerk zoals ze dat van nature zouden doen. Ze kunnen lekker scharrelen in een buitenruimte en genieten van een modderbad. Dat houdt ze gezond, voorkomt afwijkend gedrag en levert smakelijke producten.
  7. Koeien lopen dankzij het bio-keurmerk in de wei, daar waar ze horen en vinden er klaver en kruiden voor hun gezondheid. Koeien in de wei zijn bovendien een sieraad voor het landschap.
  8. De biologische boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn of haar producten door het bio-keurmerk.
  9. Telers die produceren onder het bio-keurmerk proberen de natuur zo goed mogelijk te begrijpen omdat de natuur het werk voor ze doet. Wormen zijn een helpende hand voor het bemesten van de aarde en roofinsecten natuurlijke bestrijdingsmiddelen.
  10. De extra arbeid die kweken zonder pesticiden en kunstmest kost, is de moeite meer dan waard. Producten met het bio-keurmerk garanderen een schone oogst en een gezonde bodem. Dat is beter voor mens en dier én voor de toekomst van onze planeet.

Bron: Bionext

Comments are closed.