Biologische vitaminen en mineralen uit de natuur

0

Wist je dat voedingssupplementen bijna altijd synthetisch zijn, soms helemaal, soms gedeeltelijk? Bij Ekoplaza heb je de keuze. Kies je liever voor 100% natuurlijk, let daar dan goed op in het schap of laat je adviseren door de Ekoplaza medewerker.

Het merendeel van de voedingssupplementen is afkomstig uit laboratoria van de farmaceutische industrie en wordt kunstmatig geproduceerd. De dosering is vaak hoog, maar de activiteit en opname laag. Voorbeelden van synthetische vitaminen en mineralen zijn onder meer L-ascorbinezuur (vitamine C verkregen uit glucose), selenomethionine (seleniumbron geïsoleerd uit gist) en calciumcarbonaat (chemische formule van het koolzure zout van calcium, oftewel krijt). Bij Ekoplaza vind je vitaminen en mineralen van het merk Royal Green: het eerste merk in Europa met verschillende Skal-gecertificeerde biologische vitaminen en mineralen die daadwerkelijk afkomstig zijn uit planten.

Selenium: een essentieel mineraal

Soms heb je – ondanks dat je gezond eet en leeft – extra vitamines of mineralen nodig. In diverse studies worden extra vitamines en mineralen ook aanbevolen, omdat we die te weinig zouden binnenkrijgen. Eén daarvan is selenium, een essentieel mineraal. Dit mineraal heeft eenzelfde werking als een antioxidant en gaat de vorming van schadelijke stoffen in je lichaam tegen, maar is ook van belang voor een goede weerstand. Verder is selenium belangrijk voor het goed functioneren van je schildklier. Zit in bijna elk supplement synthetische selenomethionine, Royal Green Selenium complex bevat als eerste ter wereld (!) gecertificeerde biologische selenium uit mosterdzaad. Samen met geelwortel, gember en zwarte peper, draagt dit complex bij aan het normaal functioneren van je immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress: het resultaat van een disbalans tussen de spiegels van reactieve zuurstof- en stikstofverbindingen.

Stress en haaruitval

Ervaar je veel stress of heb je last van haaruitval, dan kan een vitamine B-complex je conditie verbeteren. De verschillende B-vitaminen in het Royal Green Vitamine B-complex komen uit een uniek gecertificeerde biologische mix van guave, holy basil en citroenschil. De verschillende B-vitaminen zijn aangevuld met Rhodiola (een adaptogeen; stof die je lichaam helpt zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden), kiezelzuur (uit bamboe), lavendel, cordyceps  en maitake (paddenstoelen), geelwortel, gember en zwarte peper (activeren de B-vitamines). Dit zorgt voor een krachtig complex met een goede werking. De B1, B3, B6 vitaminen in het complex en foliumzuur (B12) ondersteunen je geheugen, concentratievermogen en gemoedstoestand. Vitaminen B2, B5 en foliumzuur dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid en vitamine B6, geelwortel en gember ondersteunen je immuunsysteem.

Dagelijkse dosis

Wil je er zeker van zijn dat je alle essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt, dan kun je kiezen voor een natuurlijke mix van vitaminen, mineralen, superfoods, kruiden, paddenstoelen en plantenextracten, zoals in de Royal Green Multi Man of Multi Woman. De vitamine C komt uit acerolabessen, de verschillende B-vitaminen uit de unieke mix zoals hierboven beschreven en het bevat ook het natuurlijke selenium. Naast alle essentiële  vitaminen en mineralen levert deze Multi ook verschillende gecertificeerde biologische superfoods, waaronder gember, geelwortel, groene thee, zwarte bessen, blauwe bosbessen, spirulina, granaatappel, rhodiola en de paddenstoelen reishi, cordyceps en maitake. Een aanvulling met veel goeds uit de natuur dus.

Wereldwijde primeur

Als eerste merk ter wereld introduceert Royal Green een gecertificeerd biologisch ijzercomplex, met ijzer uit 100% puur kerrieblad in plaats van uit metaal. Het complex bevat verder gecertificeerde biologische vitamine C, brandnetelblad en aloë vera om de opname van ijzer te bevorderen en een optimale werking te garanderen. IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Dit draagt op zijn beurt weer bij aan de vermindering van vermoeidheid.

Alle ingrediënten in Royal Green zijn uiteraard verbouwd zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De supplementen zijn 100% vegetarisch, glutenvrij en vrij van zoet- en smaakstoffen.

Bron: Lekker Weten – Magazine voor een biologische leefstijl, lente 2015

Fotocredits: THOR

Het kan zijn dat sommige producten sporen kunnen bevatten van zowel vis en schaaldieren als lactose en eieren, waardoor het voor vegetariërs en veganisten niet geschikt is.

Comments are closed.