Browsing: Alex Djukanovic

Alex Djukanovic
0

Chinese geneeswijzen (CG) worden al duizenden jaren gebruikt. Dit laat de waarde en wijsheid zien die in deze mooie therapieën terug te vinden zijn. De belangrijkste voordelen van CG zijn dat ze mild zijn, nauwelijks of geen bijwerkingen hebben en ze zijn zeer kosten effectief. Dit komt doordat CG preventief werken en er wordt gekeken naar de relatie tussen mens en omgeving. Door vroeg aan kleine klachten te werken, wordt men doorgaans later niet of minder ernstig ziek. De meest bekende vormen van CG zijn acupunctuur en kruiden, beide pas ik toe in mijn praktijk Nurture Your Nature. Eerder heb je al kunnen lezen over acupunctuur. In dit blog vertel ik je graag wat meer over het nut van de kruidentherapie.

Alex Djukanovic
0

Huidklachten kunnen erg hardnekkig zijn, maar met veel geduld en toewijding kunnen de resultaten erg goed zijn. Een jaar geleden kwam een meneer met steeds erger wordende psoriasis vulgaris naar de praktijk van Alex Djukanovic. Bij psoriasis is er sprake van gedeeltes met een verdikte, rode, schilferige huid die ook ontzettend kunnen jeuken. In deze blog vertelt Alex over de resultaten van de acupunctuurbehandeling.

Alex Djukanovic
0

De lente, samen met de herfst, zijn de seizoenen waarbij de verandering van het klimaat het grootste zijn. De natuur werkt toe van het minimum (winter) naar het maximum (zomer) aan groei en temperatuur. Chinese geneeswijzen zien de onstuimigheden van de natuur gelijk aan de problemen die zich kunnen voordoen in het menselijk lichaam, we zijn immers gemaakt uit de natuur en al haar elementen. Om dat te begrijpen wordt er gebruik gemaakt van de vijf elementenleer. Lees meer over de vijf elementenleer in deze blog van acupuncturist Alex Djukanovic.

Alex Djukanovic
0

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Problemen met je spijsvertering kunnen heel ingrijpend zijn. Je kan de dagelijkse dingen niet of niet goed doen, wordt heel zelfbewust en daarbij is het ook nog eens heel vermoeiend! In deze blog lees je meer over het behandelen van een Prikkelbare Darm Syndroom met Acupunctuur en Kruiden.

Alex Djukanovic Zwangerschap
0

Een zwangerschap is van de meest indrukwekkende, diepgaande gebeurtenissen van het leven. Maar het kan dan ook erg tegenvallen wanneer zwanger worden niet of niet vanzelf gaat. Het geeft druk op jezelf, op je relatie en veel twijfel over de toekomst. Dit blog gaat over hoe acupunctuur en kruidentherapie kunnen helpen bij een gezonde IVF- en ICSI-zwangerschap.

Alex Djukanovic Black stones
0

Ongeveer 25% van de vrouwen heeft last van PMS – Pre Menstrueel Syndroom – oftewel problemen gekoppeld voorafgaand aan menstruatie. Soms wordt dit ook wel Peri Menstrueel Syndroom genoemd. Ik denk dat dit een betere omschrijving is, omdat het de situatie in de praktijk beter weergeeft. Maar hoe kun je het behandelen? Alex Djukanovic, Acupuncturist en Fytotherapeut, geeft zijn visie in deze blog.