Browsing: Alex Djukanovic

Alex Djukanovic Geen buikpijn door acupunctuur
0

Geen buikpijn meer door acupunctuur

Pijnklachten kunnen heel intens zijn. Bewegen, slapen, humeur en energiepijl worden er allemaal door beïnvloed. Dat bij elkaar maakt dat het een grote invloed heeft op je leven. Werken gaat soms niet meer wat nog eens voor extra stress en problemen zorgt.

Alex Djukanovic
0

Pijn behandelen met acupunctuur en Chinese kruiden

Chinese geneeswijzen – en acupunctuur in het bijzonder – zijn erg goed in het behandelen van pijn. De methoden die we bij Nurture Your Nature toepassen[1] zijn heel bijzonder: ze bieden namelijk direct verlichting en zonder naalden te zetten in het pijnlijke gebied. In dit blog vertel ik je graag meer over hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat je kan verwachten. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Alex Djukanovic
0

Gezond afvallen met acupunctuur en kruiden

Het is weer lente en met de zomer in aantocht willen we weer gezond, fit en slank de zomer in. Bij Nurture Your Nature helpen we je bij deze bewonderenswaardige onderneming om af te vallen. We zijn je gezondheidscoach en helpen je om op een andere manier tegen je lichaam, gezondheid, eten en bewegen te kijken. Maar boven alles helpen we je lichaam efficiënt te werken zodat je makkelijker kan afvallen.

Alex Djukanovic
0

Stoppen met roken met acupunctuur

Veel mensen willen stoppen met roken, acupunctuur is daarbij een waardevol hulpmiddel. Het helpt met de behoefte aan een sigaret te verminderen en om lichaam en geest in balans te brengen. Die balans zorgt er voor dat je de kracht heb om de juiste keuzes te maken en je gezonde levensstijl vol te houden. Alex Djukanovic vertelt er in deze blog meer over.

Alex Djukanovic
0

De kracht van Chinese kruiden

Chinese geneeswijzen (CG) worden al duizenden jaren gebruikt. Dit laat de waarde en wijsheid zien die in deze mooie therapieën terug te vinden zijn. De belangrijkste voordelen van CG zijn dat ze mild zijn, nauwelijks of geen bijwerkingen hebben en ze zijn zeer kosten effectief. Dit komt doordat CG preventief werken en er wordt gekeken naar de relatie tussen mens en omgeving. Door vroeg aan kleine klachten te werken, wordt men doorgaans later niet of minder ernstig ziek. De meest bekende vormen van CG zijn acupunctuur en kruiden, beide pas ik toe in mijn praktijk Nurture Your Nature. Eerder heb je al kunnen lezen over acupunctuur. In dit blog vertel ik je graag wat meer over het nut van de kruidentherapie.

Alex Djukanovic
0

Acupunctuur bij huidklachten: psoriasis

Huidklachten kunnen erg hardnekkig zijn, maar met veel geduld en toewijding kunnen de resultaten erg goed zijn. Een jaar geleden kwam een meneer met steeds erger wordende psoriasis vulgaris naar de praktijk van Alex Djukanovic. Bij psoriasis is er sprake van gedeeltes met een verdikte, rode, schilferige huid die ook ontzettend kunnen jeuken. In deze blog vertelt Alex over de resultaten van de acupunctuurbehandeling.

Alex Djukanovic
0

Voorjaarsmoeheid en acupunctuur

De lente, samen met de herfst, zijn de seizoenen waarbij de verandering van het klimaat het grootste zijn. De natuur werkt toe van het minimum (winter) naar het maximum (zomer) aan groei en temperatuur. Chinese geneeswijzen zien de onstuimigheden van de natuur gelijk aan de problemen die zich kunnen voordoen in het menselijk lichaam, we zijn immers gemaakt uit de natuur en al haar elementen. Om dat te begrijpen wordt er gebruik gemaakt van de vijf elementenleer. Lees meer over de vijf elementenleer in deze blog van acupuncturist Alex Djukanovic.

Alex Djukanovic
0

Prikkelbare Darm Syndroom behandelen met Acupunctuur en Kruiden

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Problemen met je spijsvertering kunnen heel ingrijpend zijn. Je kan de dagelijkse dingen niet of niet goed doen, wordt heel zelfbewust en daarbij is het ook nog eens heel vermoeiend! In deze blog lees je meer over het behandelen van een Prikkelbare Darm Syndroom met Acupunctuur en Kruiden.

Alex Djukanovic Zwangerschap
0

Hoe acupunctuur kan helpen bij zwangerschap en IVF

Een zwangerschap is van de meest indrukwekkende, diepgaande gebeurtenissen van het leven. Maar het kan dan ook erg tegenvallen wanneer zwanger worden niet of niet vanzelf gaat. Het geeft druk op jezelf, op je relatie en veel twijfel over de toekomst. Dit blog gaat over hoe acupunctuur en kruidentherapie kunnen helpen bij een gezonde IVF- en ICSI-zwangerschap.

Alex Djukanovic Black stones
0

Pre Menstrueel Syndroom anders bekeken

Ongeveer 25% van de vrouwen heeft last van PMS – Pre Menstrueel Syndroom – oftewel problemen gekoppeld voorafgaand aan menstruatie. Soms wordt dit ook wel Peri Menstrueel Syndroom genoemd. Ik denk dat dit een betere omschrijving is, omdat het de situatie in de praktijk beter weergeeft. Maar hoe kun je het behandelen? Alex Djukanovic, Acupuncturist en Fytotherapeut, geeft zijn visie in deze blog.

1 2