Browsing: Annemiek Shrestha

Annemiek Shrestha Hersenmist
0

Wat is hersenmist en wat kun je ertegen doen?

Als je voortdurend moe, afgeleid en humeurig bent, kan het zijn dat je te maken hebt met hersenmist. Hersenmist kan worden veroorzaakt door gezondheidsproblemen, maar is daarnaast een bijwerking van onze snelle, geïndustrialiseerde leefwereld. Helaas helpt onze moderne gemaksvoeding niet om ons brein fit te houden. In deze blog lees je wat je wél tegen hersenmist doen.

Annemiek Shrestha Gezonde kerststol
0

Zelf gezonde suikervrije kerststol te maken

Tijdens de kerst mag een kerststol niet ontbreken. Maar hoe zorg je voor een gezonde kerststol bij het kerstontbijt? De meeste kerststollen uit de winkel bevatten immers geraffineerde suiker en andere ongezonde toevoegingen ook veel recepten voor deze kerstlekkernij zijn niet vrij van toegevoegde suiker. Voor de kerst is hier een recept voor een kerststol die geen witte tafelsuiker bevat. En omdat je er tijdens en na de kerstdagen op je best uit wil zien, eerst antwoord op de vraag waarom minder suiker eten je helpt aan een gezond gewicht.

Annemiek Shrestha Gezonde voeding
0

Deze voedingsmiddelen houden je hormonen gezond

Wat je eet, heeft invloed op hoe je lichaam functioneert. Zo heeft voeding direct effect op de aanmaak en afgifte van hormonen die je gewicht, gezondheid en stemming regelen. Deze onderstaande  voedingsmiddelen helpen je hormonen gezond te houden.

Annemiek Shrestha Hoe gezond is ananas?
0

Hoe gezond is ananas?

Ananas is niet alleen heel lekker, maar ook supergezond. Deze tropische fruitsoort is namelijk rijk aan vitamines, antioxidanten en enzymen. Deze geven je weerstand een boost, zorgen voor sterke botten en helpen bij de spijsvertering. Ondanks dat ananas behoorlijk zoet is, valt het suikergehalte mee. Tenminste, als het om verse ananas gaat. Daarom ook in dit een artikel een waarschuwing.

Annemiek Shrestha
0

7 gezonde voordelen van avocado

Avocado is een unieke vrucht. De meeste fruitsoorten bestaan voornamelijk uit koolhydraten, maar avocado bevat vooral vetten. Deze ‒ en andere stoffen in avocado ‒ hebben veel voordelen voor onze gezondheid. We zetten er zeven op een rijtje.

Annemiek Shrestha
0

Is drop slecht voor je gezondheid?

Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) is een overdosis drop slecht voor je gezondheid. Het kan zelfs leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. En wat de FDA een overdosis noemt, gaat maar om 12 dropjes. In deze blog vertellen we je waarom drop niet gezond is en waar je op moet letten.

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf kokosmelk in 5 makkelijke stappen

Kokosmelk is net als amandel- of sojamelk een gezond en lactosevrij alternatief voor koemelk. Zelf kokosmelk maken is niet alleen heel gemakkelijk, maar nog goedkoop ook. In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet. Je kunt kokosmelk gebruiken in smoothies, romige soepen en om zó te drinken. En houd je niet van kokos of word je de smaak een beetje zat? Dan geef je de melk gewoon een ander natuurlijk smaakje, zoals vanille, aardbei of cacao.

Annemiek Shrestha
0

Zelf zuurkool maken in 7 simpele stappen

Zuurkool is ontzettend gezond. Niet alleen draagt deze groente bij aan gezonde darmen. Ook is zuurkool goed voor je gewicht en je hart. En het leuke is: je kunt zuurkool gemakkelijk zelf maken. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf groentebouillon

Heb je wel eens groentebouillon gemaakt? Bouillon maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt slechts wat groenten, water, kruiden en zout nodig om zelf een heerlijke, gezonde basis voor soep of andere gerechten te bereiden. Soep eten als lunch helpt trouwens ook als je snel wilt afvallen. In dit artikel tips hoe je zelf een bouillon maakt.

1 2