Browsing: Annemiek Shrestha

Annemiek Shrestha Hoe gezond is ananas?
0

Hoe gezond is ananas?

Ananas is niet alleen heel lekker, maar ook supergezond. Deze tropische fruitsoort is namelijk rijk aan vitamines, antioxidanten en enzymen. Deze geven je weerstand een boost, zorgen voor sterke botten en helpen bij de spijsvertering. Ondanks dat ananas behoorlijk zoet is, valt het suikergehalte mee. Tenminste, als het om verse ananas gaat. Daarom ook in dit een artikel een waarschuwing.

Annemiek Shrestha
0

7 gezonde voordelen van avocado

Avocado is een unieke vrucht. De meeste fruitsoorten bestaan voornamelijk uit koolhydraten, maar avocado bevat vooral vetten. Deze ‒ en andere stoffen in avocado ‒ hebben veel voordelen voor onze gezondheid. We zetten er zeven op een rijtje.

Annemiek Shrestha
0

Is drop slecht voor je gezondheid?

Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) is een overdosis drop slecht voor je gezondheid. Het kan zelfs leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. En wat de FDA een overdosis noemt, gaat maar om 12 dropjes. In deze blog vertellen we je waarom drop niet gezond is en waar je op moet letten.

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf kokosmelk in 5 makkelijke stappen

Kokosmelk is net als amandel- of sojamelk een gezond en lactosevrij alternatief voor koemelk. Zelf kokosmelk maken is niet alleen heel gemakkelijk, maar nog goedkoop ook. In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet. Je kunt kokosmelk gebruiken in smoothies, romige soepen en om zó te drinken. En houd je niet van kokos of word je de smaak een beetje zat? Dan geef je de melk gewoon een ander natuurlijk smaakje, zoals vanille, aardbei of cacao.

Annemiek Shrestha
0

Zelf zuurkool maken in 7 simpele stappen

Zuurkool is ontzettend gezond. Niet alleen draagt deze groente bij aan gezonde darmen. Ook is zuurkool goed voor je gewicht en je hart. En het leuke is: je kunt zuurkool gemakkelijk zelf maken. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf groentebouillon

Heb je wel eens groentebouillon gemaakt? Bouillon maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt slechts wat groenten, water, kruiden en zout nodig om zelf een heerlijke, gezonde basis voor soep of andere gerechten te bereiden. Soep eten als lunch helpt trouwens ook als je snel wilt afvallen. In dit artikel tips hoe je zelf een bouillon maakt.

Annemiek Shrestha
0

Zo blijf je gezond in de winter

In de winter kan het een uitdaging zijn om gezond te blijven. Onze afweer is minder actief, waardoor we met de winterse kou gemakkelijk een koutje oplopen. Bovendien zitten er tal van ziekteverwekkers in de lucht. Met deze zes tips blijf je gezond in de winter.

Annemiek Shrestha
0

Drie lekkere en gezonde kersthapjes

Met kerst is het tijd voor snacks, chocolaatjes en ander lekkers. Het probleem met deze kersthapjes is dat ze vaak alleen lege calorieën leveren. Ze voeden je lichaam dus niet, maar geven je alleen kortstondig veel energie. De energie die je niet gebruikt, wordt opgeslagen als vet. Met deze drie lekkere en gezonde kersthapjes heb je dat probleem niet.

1 2