Browsing: Hilda Mossink

Blog
0

Wat kan jij leren van project Gezond Dorp?

In het kader van steeds meer landelijke aandacht voor ‘leefstijl als medicijn’ vertel ik je graag over het bijzondere project Gezond Dorp. Uit onderzoek in 2016 bleek dat de bloedwaarden van de bewoners van het Brabantse dorp Leende ruim hoger lagen dan het landelijk gemiddelde. Gek genoeg werd er in Leende wel meer bewogen vergeleken met het landelijke gemiddelde.

Blog Anti-dieet dag
0

Anti-dieet dag

Maandag 6 mei was het Anti-dieet dag. Wat een grappig woord! Anti-dieet dag mag het van mij wel elke dag zijn. ‘Diet’ is vertaald uit het Engels en betekent ‘het beste voedingspatroon’.In de begeleiding van mijn cliënten ga ik uit van Echt Eten. Echt eten is voedsel dat je grootmoeder nog zou herkennen. Rechtstreeks van het land of van de boom. Onbewerkt en zeker niet uit de fabriek afkomstig.

Blog Tips om gezonder te worden
0

7 eenvoudige tips die jou helpen om gezonder te worden

Wie houdt daar nou niet van? Eenvoudig toe te passen tips die je helpen met gezonder worden of afvallen. ‘Druk druk druk’, antwoorden mensen steeds vaker op de vraag hoe het met ze gaat. En als je niet oppast wordt de zorg en aandacht voor je lijf daardoor gemakkelijk een sluitpost. Dat is voor mij beslist een voordeel van het ouder worden, mijn lichaam helpt me hier regelmatig aan herinneren.

Blog koolhydraatarm
0

Je leefstijl als medicijn

Via Facebook volg ik al een tijd de groep ‘Je leefstijl als medicijn’. En wat zo gaaf is; meer en meer (huis)artsen sluiten zich aan bij deze groep. Huisartsen krijgen gelukkig steeds meer informatie over leefstijl- en voeding tijdens hun opleiding. Tot voor kort was hier nauwelijks aandacht voor.

Blog
0

Dik word je tussen Oud & Nieuw en Kerst

2019, het nieuwe jaar is voor ons allemaal alweer een aantal dagen oud. Dat betekent meestal dealen met goeie voornemens die je had gemaakt. Die misschien alweer gesneuveld zijn intussen… Niet voor iedereen is dit even gemakkelijke periode. Nogal wat mensen denken sterk in termen van ‘alles of niets’ als het om eten gaat. De meeste afval-diëten zijn hierop gebaseerd. Mijn praktijkervaring is dat deze omdenk-quote klopt. We maken ons druk over de feestdagen lekkertjes, maar we kunnen ons beter druk maken over wat we de rest van het jaar eten.

Blog
0

Afvallen en gezonder worden, ‘t is altijd maatwerk!

Echte en duurzame verandering van leefstijl ontstaat altijd van binnen uit. En dat heeft tijd nodig, veel tijd. Dat is waar ik in mijn begeleiding van uit ga. Het is niet zo moeilijk om lijstjes uit te delen waarop staat wat je wel en niet mag eten. Leefstijlverandering wordt dan een trucje.

Blog
0

Steeds meer aandacht voor leefstijl bij huisartsen

De website en facebookgroep ‘Je leefstijl als medicijn’ is een modern leefstijl platvorm. De site geeft een prachtige inkijk in de ervaringen van mensen die door het verbeteren van hun voeding en leefstijl, enorme stappen maken in de aanpak van hun chronische klachten. Diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, het is allemaal positief te beïnvloeden door gezonder te eten en te leven. Gelukkig raken ook steeds meer (huis)artsen hiervan overtuigd.

1 2