Browsing: Inge Pluijmakers

Blog
0

De Europese cosmeticaverorderning biedt onvoldoende bescherming voor de consument

Cosmetica zijn alle producten voor de dagelijkse verzorging die op de een of andere manier in aanraking komen met onze huid. Voorbeelden zijn shampoo, dagcrèmes, tandpasta, make-up, zonnebrandcrèmes, scheerschuim, parfum, etc. De wetgeving met betrekking tot cosmetica is op Europees niveau geregeld in de Europese cosmeticaverordening nr. 1223/2009 van 30 november 2009. Deze is eenvoudig op internet terug te vinden en de moeite waard om eens door te lezen. De wet heeft tot doel de volksgezondheid te beschermen en vrije circulatie van goederen binnen de Europese Gemeenschap mogelijk te maken.

Blog
0

Synthetische versus natuurlijke zonnebrandcrème

Als je op zoek gaat naar een zonnebrandcrème, bijvoorbeeld voor op wintersport, dan zal je beslist merken dat het aanbod gigantisch groot is. Van de ene kant is dat makkelijk, want bij elke drogist, supermarkt, reformwinkel en online kun je wel iets vinden. Maar van de andere kant is het moeilijk, want wat moet je kiezen? Op welke ingrediënten moet je letten en wat kun je maar beter vermijden? Gelukkig is er veel onderzoek gedaan.

Blog
0

Wel eens gehoord van “greenwashing”?

De woorden ‘natuurlijk’, ‘puur’, ‘organisch’ zijn niet beschermd. Iedere fabrikant of cosmeticamerk mag deze woorden op de verpakking gebruiken. Hierdoor wordt vaak afbreuk gedaan aan de betekenis en waarde van deze woorden. Sommige bedrijven noemen hun product ‘natuurlijk’, terwijl er slecht één natuurlijk ingrediënt in het product voorkomt. Op deze manier profiteren ze van de hedendaagse groene trend, zonder aan enige milieu-eisen hoeven te voldoen. Dit heet dus ‘greenwashing’. Maar wat kun je hier aan doen?

Inge Pluijmakers
0

Rosa Mosqueta olie

De Rosa Mosqueta of Chileense wilde roos is een prachtige bloem met een bedwelmende heerlijke geur! Maar wist je dat olie van deze roos voor het behoud van de elasticiteit van de huid zorgt, tegen alle milieu invloeden beschermt en de celvernieuwingsprocessen van de huid bevordert? Jouw huid wordt zichtbaar gladder en steviger.

Inge Pluijmakers
0

De huid: ons grootste orgaan

Onze huid, het grootste orgaan dat ons lichaam rijk is, spiegelt onze gezondheid op lichamelijk en op emotioneel vlak. Ook onze huid geeft ons mensen een signaal net zoals onze andere organen dit doen. Wij als mens hebben de keuze of we naar dit signaal willen luisteren en er iets mee willen doen of niet?