Browsing: Jacqueline Pompe

Jacqueline Pompe
0

Wereld Yoga dag 2018 – ervaar eenheid met de natuur

De premier van India, Narendra Modi vroeg aan wereldleiders om een Internationale Yoga dag te adopteren. Want die dag kan ons helpen om beter om te gaan met klimaatverandering. Modi zei dit, alweer 4 jaar geleden, tegen de 193 leden van de Verenigde Naties die in vergadering bijeen waren. Hij zei: Laat ons werken aan de adoptie van een Internationale Yoga dag. Hij merkte daarbij op dat ”Yoga een waardevolle gift is van de Indiase traditie. Het gaat niet om oefeningen maar om het ontdekken van een gevoel van eenheid met je zelf, met de wereld, en met de natuur.”

Jacqueline Pompe
0

Derde Internationale Yoga Dag

Ter gelegenheid van de derde Internationale Yoga dag komen Yoga beoefenaars over de hele wereld bij elkaar op pleinen, in tuinen, in Yoga scholen, op het strand en op het terras. We komen bij elkaar van alle kanten op deze aardbol. We komen bij elkaar, zo verschillend als we zijn, maar de geest van Yoga is overkoepelend. Jacqueline Pompe vertelt in deze blog meer over Yoga en hoe het helpt tegen o.a. stress.

Jacqueline Pompe
0

Hatha Yoga en de kracht van ram

De les is vrijwel klaar. We beginnen aan de eindontspanning. Een van de cursisten wijst naar de flyer op de muur waarop de chakra’s staan getekend en de bijbehorende dieren .” Wat is dat voor een dier?` vraagt ze. ”Dat is de ram.” zeg ik. We zullen het straks bespreken tijdens de thee. Ik spreek de adem in waar we net mee bezig zijn geweest. De cursisten keren zich naar binnen en het wordt stil.

Jacqueline Pompe
0

Hap naar leven

Het is alweer een jaar of 15 geleden. Jacqueline Pompe gaf een praatje over Ayur Veda en legde uit wat het woord Ayur betekent. Het woord betekent leven. ‘Kan iemand mij zeggen wat leven is?’ vraag ik aan de groep. Een vrouw in rolstoel verteld dat toen ze een paar maanden na de beroerte haar kleinkind het flesje had gegeven, dat ze toen weer voelde dat ze leefde.

1 2