Browsing: Japke Dogger-Englebert

Blog
0

Geef persoonlijke ervaring van de patiënt waarde binnen de (natuurlijke) gezondheidszorg

Veel mensen zeggen er baat bij te hebben en volgens mij is er nog nooit iemand overleden aan het innemen van homeopathische middelen. Dus met welke rede zou je het dan verbieden? Vele andere producten waarvan bewezen is dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid zijn gewoon vrij verkrijgbaar. Beetje omgekeerde wereld wat mij betreft. Voor homeopathische middelen worden werkingen geclaimd die niet te bewijzen zijn en daarom zouden ze verboden moeten worden, is de redenering. Ik zou zeggen: het is nog niet te bewijzen met de huidige onderzoeksmethodes.

Japke Dogger-Englebert Shiatsu
0

Shiatsu… Wat?

“Wat doe jij?” “Ik geef Shiatsu” “Wat?”. Dit is vaak de start van een gesprek wanneer iemand vraagt wat ik doe, schrijft Japke Doggler in deze blog. Als aanvulling zeg ze dan acupressuur of acupunctuur zonder naalden. Maar wat is Shiatsu dan en hoe werkt het? Japke legt het in deze blog uit.

Japke Dogger-Englebert Water en vuur
0

Oost en West samen voor het beste resultaat

De oosterse en de westerse benadering van ziekte en gezondheid zijn verschillend. Hier ligt echter ook de kracht voor samenwerking. In het traditionele oosterse denken, waar Shiatsu onder valt, bestaat alles uit energie en wordt alles in vanuit die context bekeken. In de reguliere geneeskunde is de klacht de basis en wordt gekeken hoe de klacht opgeheven kan worden. Wanneer deze twee denkwijzen elkaar vinden en samenwerken ontstaat er een win, win situatie voor de patiënt, bepleit Japke Dogger Englebert in deze blog.