Browsing: Michelle Manders

Blog imuunsysteem
0

Corona

He who is filled with Virtue is like a newborn child. Wasps and serpents will…

Blog Darmproblemen
0

Onstabiele ontlasting

Een oudere dame komt mijn praktijk binnen wandelen. Een beetje onzeker, maar haar vriendin had haar geadviseerd om naar mij toe te komen. Ze had last van haar darmen en ze wilde daar dolgraag vanaf. Aarzelend en onwennig begint te ze vertellen.

Blog Blaasontsteking bij vrouwen
0

Blaasontsteking bij vrouwen

Maandagavond half acht. Ik zit na een intensieve, maar voldane werkdag aan mijn zelf bereide avondmaaltijd als de telefoon gaat. Een patiënt van mij: ‘Sorry, dat ik nog zo laat bel, maar ik heb blaasontsteking. Ik ben vanmiddag bij de huisarts geweest, maar ik wil die rotzooi niet innemen. Al die bijwerkingen die er op de bijsluiter staan.’ En vervolgens leest ze de hele rits neveneffecten op van de gekregen antibiotica.

Blog
0

Examenvrees

‘Het duurt nog even, maar vanaf het moment dat ik in het laatste jaar van mijn opleiding zit houd ik het niet meer! Altijd weer die spanningen voor de toetsen. Ik word er gek van! School is het eerste waar ik aan denk als ik wakker word. Ik weet het duurt nog een aantal maanden, maar ik word nu al zenuwachtig! Kun jij mij hierin helpen?’

Blog
0

Mijn geliefde kat

Het is eerste Pinksterdag. Ik ben nog heerlijk in dromenland wanneer ik opgeschrikt word door het hevig jammerende gemiauw van mijn kat. Opgeschrikt ren ik naar beneden waar het geluid vandaan komt. Onderaan de trap lag een paniekogende kat die hulpvragend mij aankeek. Ik tikte tegen zijn achterlijf die plat op de grond lag, maar er was geen reactie in de koude verlamde achterpoten te krijgen. Vloekend van schrik en verdriet rende ik naar mijn homeopathische medicijn box en duwde er gelijk een korrel in. Het gekerm was weg, de verlamming nog niet…

Blog
0

Homeopathie by Internet

Om voor een aantal maanden naar India te reizen, wat mijn plan was, had ik wel het een en ander te regelen. Ik had besloten mijn praktijk aan te houden en deze niet over te dragen. Mijn patiënten werden allemaal geïnformeerd dat ik nog steeds bereikbaar voor ze ben en zo nodig een Skype/ Facetime consult kon inplannen. Voor de nodige op te sturen homeopathische middelen en onvoorziene dingen had ik een achterwacht geregeld zodat alles gedekt was. En dus ging ik op pad.

Blog Paniek
0

Pijnlijke paniek

Op het consult vertelde de thuiswonende 30-er dat hij regelmatig niet naar zijn werk kon gaan omdat hij enorme last had van zijn maag. En niet zo’n klein beetje ook! Kronkelend van de pijn lag hij in zijn bed, niet in staat om eruit te komen. Oprispend maagzuur, maagkrampen, omhoog komend lucht en het gevoel van een brok in zijn keel. Hij had het idee dat zijn slokdarm niet in orde was. Als hij wat vastere stukken voedsel at, bleef het voor zijn gevoel ‘ergens’ hangen. Hij had echt hulp nodig!

Blog
0

HELP(P)

Moe, moe, moe… Wel bekend bij een nieuwbakken moederschap, maar dit was toch wel erg extreem. Al voor de blijde verwachting, vertelde ze, was ik eigenlijk al niet vooruit te branden, maar nu is het helemaal niet meer vol te houden. Zelfs in hartje zomer kon ze het niet warm krijgen, haar haren vielen uit, mensen konden maar beter uit haar buurt blijven vanwege de onaardigheden die ze zich schuldbewust liet ontvallen, ze was achterdochtig en had enorme behoefte aan zoetigheid. Eigenlijk was ze aan het eind van haar Latijn… Op zoek dus naar een passend middel!

Michelle Manders
0

De zoemende ergenis

Na een heerlijk lange zwoele avond na een hoog getemperatuurde dag lig je dan eindelijk in je bed. Het inslapen gaat moeizaam door de natuurlijke warme deken die nog in de kamer hangt en net op het moment dat je bijna in dromenland bent zit je rechtop in je bed. Het hoogfrequente zoemende geluid van een irritant bloedzuigertje… Lees in deze blog hoe homeopathie kan helpen als je extra gevoelig reageert op muggensteken.

Michelle Manders
0

Ssst…. Papa ligt in bed…

Ze zat in het ene laatste jaar van het VWO en wilde graag iets in een technische richting gaan studeren na het halen van haar diploma. Het probleem was alleen dat ze vaak school miste en ook nog eens toetsen moest herkansen omdat ze niet in staat was om maar een letter te lezen, vanwege migraine. Klassieke homeopaat Michelle Manders beschrijft in deze blog haar ervaring uit de praktijk bij de behandeling van dit meisje.

1 2