Browsing: Rineke van Setten

Blog
0

Developmental Transformations (DvT), wat is het?

Developmental Transformations (DvT) is ontwikkeld door David Read Johnson in Amerika, inmiddels heeft DvT ook vaste voet op Nederlandse bodem gekregen. DvT kan zowel individueel als in een groep gegeven worden. Dit artikel is geschreven ter introductie in de methode voor de start van het Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik. Onderaan kan je meer informatie vinden over de theorie van de methode.

Rineke van Setten
0

Herstel na seksueel misbruik: ‘krachtige’ overlevers vragen ‘krachtige’ behandelaren

Er is veel over seksueel misbruik te vinden, maar weinig over herstel of helen. Elke ervaring is anders, ieder mens is anders en ieder slachtoffer heeft zo ook zijn/haar eigen unieke, krachtige manier om met de opgedrongen ervaring om te gaan. Herstellen van seksueel misbruik is een complex proces met veel verschillende lagen. Het is belangrijk om daarbij een beeld te hebben van wat herstel of helen is. In deze blog legt Rineke van Setten het belang van een goede therapie uit.

Rineke van Setten
0

Even voorstellen: Rineke van Setten

Rineke van Setten houdt van pure ontmoetingen van mens tot mens. Als dramatherapeut, coach en trainer werkt ze vanuit haar eigen praktijk Belief en Beleef. Daarnaast is ze in opleiding tot Pessotherapeut en in Developmental Transformations (DVT). Ze is ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies. Voor IkKiesNatuurlijk.nl gaat ze als gastblogger aan de slag. Meer weten over Rineke? Lees het in dit artikel.