Brandnetel compres

0

Bijzonder van brandnetel is een aftreksel op olie zoals gebruikt wordt uit de receptuur van Hildegard von Bingen, vooral bij concentratie storing en geheugen zwakheid. Deze olie gemaakt van brandnetelsap en brandnetelzaden is getrokken op olijfolie of amandelolie. Je kan het gebruiken voor het slapen gaan. Volgens Hildegard is het belangrijk om het in deze volgorde toe te passen: masseer meerdere druppels eerst op het borstbeen en daarna op beide slapen. De werkzaamheid is werkelijk verbazingwekkend, vooral bij oudere mensen. Met name wanneer deze zelf merken dat ze vergeetachtig beginnen te worden.

De brandnetel is bekend om zijn geweldige hoeveelheid belangrijke geneeskrachtige stoffen.
Onder andere etherische oliën bio-flavonoiden, vitamine B1, B2, B5 ,B9, C, E en K. Choline(2%), foliumzuur, histamine(3%), serotonine(0,02%), vitamines als beta caroteen en andere carotenoïden. Verder 20% diverse belangrijke mineralen, zoals ijzer, silicium, calcium en kalium, essentiele aminozuren, enzymen, flavonoiden waaronder quercetine, sterolen waaronder beta cystosterol, lignanen die een plantaardig hormonale werking hebben. En daarnaast nog veel andere stoffen.

Brandnetel is een van onze belangrijkste kostenloze gezondheid planten. Het stimuleert de zenuwen als olie, maar ook als poeder of thee kan ze het geheugen verbeteren. Een verdere toepassing van brandnetel is het gebruik van compressen bij ontstekingen van de beenaderen en diabetes gangreen.

Receptuur voor het maken van een brandnetel compres

Neem een stuk textiel ( het liefst van neteldoek of linnen). Bij open benen het been hoog leggen, het compres in het brandnetelsap dompelen en op de wond leggen. Eventueel het compres vochtig maken met brandnetelsap uit een bloemenspuit. Over het algemeen geneest de open wonden snel. Belangrijk is ook om dagelijks een liter thee te gebruiken van galanga wortel. Ook het nabehandelen van een ontsteking met mariadistel is in dit geval belangrijk. Deze therapie werkt vooral bij auto immuun ziekten zoals, ontsteking van de vaten, reuma en artritis.

Dit artikel is geschreven door Marry Foelkel. In meer dan 25 jaar heeft Marry Foelkel een schat aan ervaring opgedaan met de toepassing van kruiden voor gezondheid en wellness.

Comments are closed.