Een heerlijk recept voor kikkererwtentofu met teunisbloemzaden.
Ingrediënten:
- 600 ml water
- 170 gram kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel teunisbloemzaden
- 2 eetlepels komijn
- 1 eetlepel nigella sativa (zwarte komijn)
- 1 theelepel kurkuma
- Peper en zout
Eventueel lekker met een topping van vogelmuur of andere eetbare wilde planten van het seizoen
Bereiding
Doe de kikkererwten in een kom en voeg 200 ml water, teunisbloem-, komijn- en nigellazaden, kurkuma en peper en zout toe en roer alles door elkaar. Breng de andere 400 ml water aan de kook en voeg de vloeibare massa toe. Zet het gas of de kookplaat lager en blijf ongeveer 5 minuten doorroeren met een garde. Maak een ovenschaal nat met koud water en schenk hierin de vloeibare kikkererwten. Zet de schaal een uur in de koelkast om op te stijven. Hierna kun je de kikkererwtentofu opbakken op het vuur of verwarmen in de oven.
Wil je meer informatie over cursussen en-of opleiding eetbare wilde planten kijk op www.inhetwildeweg.nl
De teunisbloem is een tweejarige plant waarvan de wortel, jong blad, bloemen en zaden eetbaar zijn. In het eerste jaar vormt hij een wortelrozet en het tweede jaar een bloemstengel. De zaden oogst je in de herfst als ze rijp zijn.