Chocolade beste medicijn tegen hoesten

0

Vergeet hoestdrankjes! Het enige medicijn dat écht werkt bij een vervelende hoestbui is chocolade. Dat blijkt uit een studie van hoestexpert professor Alyn Morice van de Universiteit van Hull.

Speciale drankjes, honing, drop en citroen zijn lapmiddelen, aldus professor Morice. Door de structuur en droogheid van chocolade blijft het in de keel plakken. Hoe stroperiger, hoe beter. Daardoor worden zenuwuiteinden afgedekt met een laagje cacao en andere hoest-onderdrukkende bestanddelen. Dat betekent dat ze niet meer worden geprikkeld en een hoestbui veroorzaken. Chocolademelk is te vloeibaar en daardoor minder effectief.

De farmaceuten hebben chocolade inmiddels ook als wondermiddel ontdekt. Hoestpilletjes waarin cacao was verwerkt in plaats van het gebruikelijke codeïne werken beter, blijkt uit de studie. Overigens worden aan chocolade vet en suikers toegevoegd. Echt goed voor de lijn is het dus niet. Mocht je toch chocolade willen gebruiken bij een hoestbui neem dan pure chocolade met minimaal 70% cacoa.

Nog een ander opvallende conclusie uit het onderzoek: er is maar één soort hoest. Termen als prikkel- of droge hoest op verpakkingen zouden marketingtermen zijn om de verkoop te verhogen.

Bron: Telegraaf.nl

Credits afbeelding: Alexander Stein / Pixabay, licentie: Publiek Domein

Comments are closed.