Het Coronavirus of elke ander griepvirus

0

Het coronavirus komt steeds dichterbij en dat geeft misschien angstige gevoelens. Ook geeft het reden tot nadenken:  Hoe ga ik er mee om in mijn praktijk?

Wei Chi

Eigenlijk geeft elk griepvirus redenen tot nadenken en niet alleen het coronavirus. Je bent gevoelig voor een virus als je weerstand te laag is om dat virus aan te gaan. De Chinese 5 elementenleer spreekt over de Wei Chi. De Wei Chi is de energie die je lichaam gebruikt om aanvallen van buiten af te weren. Wij hebben het over onze weerstand.

Ons weerstand verhogen we door gezond te leven. Gezond eten (verse groenten, kruiden en zelf gemaakte soepen), genoeg slapen, bewegen en buiten zijn. Lekker wandelen door het park, bos of langs het strand. Ook verhogen we onze weerstand door aan onze hygiëne te denken en ons zelf genezend vermogen te optimaliseren.

Het verhogen van het zelf genezend vermogen

Ons zelf genezend vermogen geven we een steuntje in de rug door in de winter extra vitamine D te slikken, regelmatig een voetenbadje met zeezout te nemen, de voeten te scrubben en ze in te smeren met een crème met etherische oliën en een behandeling bij een reflexzonetherapeuten of een acupuncturist.

Bij hygiëne denken we natuurlijk aan douchen en handen wassen. Maar ook aan het schoonmaken van deurknoppen en de lucht zuiveren met salie of door bijvoorbeeld rozemarijn te branden. Dit deden ze vroeger ook in ziekenhuizen. Zeker ook verstandig voor ruimtes waarin meerdere mensen werken/wonen.

Vermijd stress

Stress is de slechtste eigenschap voor een goede weerstand. Het lichaam heeft te weinig energie over om de Wei Chi goed te voeden. Verminder je stress door ontspanning en/of meditatie en het verminderen van alcohol, roken of andere verslavende of genotmiddelen.

In mijn praktijk zal ik de komende tijd altijd olie branden, aparte handdoekjes voor op de wc klaar leggen, wc en deurknoppen goed schoonhouden. En zoals ik altijd al doe, veel me handen wassen en schone handdoeken gebruiken.

Zoals jullie langzamerhand al weten heb ik veel vertrouwen in het anti bacteriële, virale en schimmeldodende werking van de oliën van Chi. Ik ga ze nog meer inzetten.

Ik hoop dat iedereen inziet dat je zelf veel kan doen om je weerstand te verhogen. Want met een gezonde Wei Chi zijn we goed beschermt.

Groetjes Anjo Abbink
https://www.anjoabbinkreflexologie.com/

Comments are closed.