De fabeltjes over reuma

0

Reuma kent veel ‘broertjes, zusjes, neven en nichten. Denk daarbij aan artrose, Sarcoïdose, hypermobiliteit, fibromyalgie en nog veel meer.

Herstel van reuma is beter mogelijk dan je denkt, bijvoorbeeld met homeopathie. Het Reumafonds erkent de ondersteuning van een homeopathische begeleiding in de behandeling van de vele vormen van reuma en aanverwante ziekten. Positief dus! En dat klopt. Maar er zijn wat fabeltjes over reuma:

Fabeltje 1: ‘als het kraakbeen eenmaal beschadigd is, kan het nooit meer herstellen’

Kraakbeen kan zich prima herstellen. Neem elke dag je Omega 3, vitamine D en Calcium Phosphoricum Schüsslerzouten. Deze combinatie ondersteunt de aanmaak van gezond kraakbeen. Met deze ondersteuning en dagelijks bewegen kan het lichaam vaak zelf heel goed nieuw en gezond kraakbeen weer aanmaken. Vooral niet overbelasten. Als je de ene dag te veel doet en er de andere dag last van hebt, werkt dit tegen je. Het herstel kost namelijk meer energie en dat is zonde. Gedoseerd de dagelijkse dingen doen, geeft de uiteindelijke duurzame en lange termijn verbetering.

Fabeltje 2: ‘kraakbeen kan nooit meer aangemaakt worden’

Bij artrose of artritis constateert de reumatoloog vaak slijtage van het kraakbeen in de gewrichten. Zoals bij reuma het kraakbeen weer gezond kan worden, kan bij een slijtage het kraakbeen prima worden aangemaakt. Er is één uitzondering en dat is als er totaal geen kraakbeen meer aanwezig is. Maar gelukkig is dit bijna nooit het geval. Als er veel minder kraakbeen is, doen de gewrichten pijn. Dat is al een reden om naar de huisarts te gaan. Bijna niemand blijft doorlopen tot al het kraakbeen verdwenen is, dat is té pijnlijk. Vandaar dat met de ondersteuning van Omega 3, vitamine D en de Calcium Phosphoricum Schüsslerzouten het kraakbeen weer aangemaakt kan worden.

Elke dag, in het begin gedoseerd en later meer opbouwend, een stuk lopen is genezing bevorderend!

SHH Schüsslerzoutenmix

De SHH Schüsslerzoutenmix is zeer geschikt als ondersteuning bij reuma en reumatische aandoeningen. Bij ontstekingsprocessen hebben de cellen meer zuurstof nodig. Ontstekingsprocessen ‘vreten’ zuurstof en ons lijf kan dit bijna niet bolwerken. Helpend en zeer ondersteunend is de hiervoor speciaal ontwikkelde mix op basis van verschillende soorten Schüsslerzouten om op deze manier het zuurstof bevorderende en daarmee het ontstekingsremmende proces in ons lichaam te ondersteunen.

Het zuurstof transport naar de cellen; elke cel ontwikkelt zich bij een verminderd zuurstofgehalte tot kankercel! Een probleem van deze tijd.

Comments are closed.