De helende werking van harmonische frequenties

0

In dit blog wil ik graag de lezers van het online platform IkKiesNatuurlijk.nl meer vertellen over de helende werking van harmonische frequenties. 

Wat zijn frequenties?

Vaak wordt het woord gebruikt voor golven / trilling met de eenheid ‘per seconde’ waarbij de frequentie het aantal passerende golven per seconde is. Bij geluid worden die golven veroorzaakt door luchtdrukverschillen. Bij geluid / klank wordt dit ook aangeduid met Hertz. Het hoorbare geluid voor mensen bestrijkt ongeveer het gebied van 20 Hertz tot 20.000 Hertz. Het frequentiebereik van elektronische en elektromagnetische signalen is vele malen groter dan dat van hoorbare geluidsfrequenties.

Ook de onhoorbare frequenties neem je waar

Een vraag: Hoe voel jij je bij mensen die onaardig tegen je doen, mensen je zonder woorden pesten of je soms zelfs negeren? Dat nare gevoel kan dagen lang bij je blijven hangen en je hinderen. Heel anders ervaar je dit bij mensen die vriendelijk, stimulerend en behulpzaam voor je zijn. Dat is een moment dat voor veel mensen als een heilzame koestering wordt ervaren. De emotie, de intentie, waarmee iemand spreekt of zich gedraagt neem je waar. Ook dat zijn frequenties die doorspelen en die je opvangt. Dit werkt ook zo bij dieren en planten. Maar ook dingen die wij doorgaans niet als levend bestempelen, zoals water, nemen de frequentie van onze emoties en intenties op.

Masuru Emoto (1943-2014)

Deze Japanse wetenschapper heeft zich in de materie van frequenties verdiept en onderzoek gedaan. Zijn onderzoekscentrum staat in Geneve. Onder de microscoop onderzocht hij het water. Hij begon met zijn onderzoek met water uit verschillende gebieden, bijvoorbeeld een heldere bron in de natuur maar ook het vervuilde water van een industriegebied. De kristalvorm van bevroren helder bronwater is een prachtig geometrisch patroon. Bij vervuild water is de kristal chaotisch en valt uit elkaar; er is geen geometrisch patroon aanwezig. Dit heeft hij ook gedaan door hetzelfde water in verschillende glazen bloot te stellen aan verschillende gevoelens / emoties zoals liefde, dankbaarheid, haat, woede en agressie. Hetzelfde fenomeen trad op onder microscoop. Dit onderzoek is op talloze manieren gevarieerd uitgevoerd met telkens hetzelfde resultaat.

Het blijkt dat positieve emoties, gevoelens en intenties een harmonieuze kristalvorm geven in water. Negatieve emoties doen die vorm en structuur teniet.

Dit onderzoek is van belang omdat ons lichaam voor ruim 70% uit water bestaat dat voortdurend bloot staat aan invloeden van binnen- en buitenaf. Met andere woorden onze gevoelens, emoties en overtuigingen hebben invloed op het water in ons lichaam. Dat lichaamswater geeft haar boodschappen af in alle weefsels, alle cellen…….. Water is namelijk een veel beter geleider voor frequenties dan lucht. Daardoor kunnen de walvissen op grote afstand met elkaar communiceren.

Als je in staat bent om je fysiek, en je innerlijke emoties naar een upgrade te tillen, dan heeft dat direct invloed op je eigen welbevinden en ook op je omgeving.

Ik merk in mijn werk met de klankbehandeling dat erop het niveau van gevoel / emoties altijd iets gebeurt.Niet alleen rust en ontspanning treedt er op. Soms ongemerkt en andere keren met een ontlading door een huilbui of door het letterlijk losschudden van spieren worden vastzittende emoties bevrijd.

De trilling van de klankschalen verplaatsen zich ook via het water in het hele lichaam. Zij geven hun harmonische boodschap direct aan het water en het lichaam af.

Enkele voorbeelden

  • Ooit kwam een cliënt voor een behandeling bij me vlak na een conflict binnen haar gezin. De stoom kwam uit haar oren, zo boos was ze. Na de behandeling met de klankschalen wist ze niet goed meer waarom ze zo boos was geworden, maar wel was duidelijk hoe ze de situatie ging oplossen.
  • Een wedstrijdpaard met een nare voorgeschiedenis liet zich, als hij in de kudde in de wei liep, niet zomaar benaderen. Dat was soms wel lastig. Na een aantal klankbehandelingen merkten mensen op dat het paard toegankelijker werd, dat ze het paard in de wei konden aanraken en zelfs ermee konden knuffelen. Hij bleef tegelijk toch de leider binnen de kudde. Een opmerkelijke verbetering voor dit paard.
  • Een cliënt kwam met een flinke brandwond op haar onderarm ten gevolge van het afgieten van de spruitjes. De wond wilde niet sluiten, bleef open en lekte veel wondvocht. Na een behandeling met de klankschalen was de wond binnen 48 uur droog en was de wond hersteld.

In de afgelopen jaren is bij mij de overtuiging ontstaan dat het medium waarmee de hulpverlener werkt (bij mij bijvoorbeeld met klankschalen, stemvorken en andere werkvormen) gedragen moet worden door de juiste intentie van de behandelaar en van jezelf. Maar dat is weer een onderwerp voor een ander blog.

Robert Boerman maakt foto’s van de wateroppervlaktes van water dat in trilling wordt gebracht met zuiver en harmonische frequenties. Van hem kreeg ik toestemming om een van zijn bijzondere foto’s te tonen.

Foto: Robert Boerman
www.waterklankbeelden.nl
www.cymaticsounds.com
www.robertboerman.nl

Comments are closed.