“Denk RECHT!!!!”

0


Ben jij je bewust van je voorkeurshoudingen? Misschien een ideetje om daar eens wat aandacht aan te besteden. Denk “RECHT” en hopelijk heb je mensen zoals ik, die je weer recht proberen te zetten helemaal nooit nodig.

“Denk: RECHT!” Waarschijnlijk is dat mijn meest gegeven advies naar mijn klanten toe.
“Recht zitten! Geen benen over elkaar elkaar slaan, één been optrekken, of gedraaid op de bank zitten!”
“Recht liggen! Hoofd in één lijn leggen met je bovenlichaam!”
“Recht staan! Op twee benen!”
Vaak is het in het begin heel moeilijk vol te houden, omdat het ingeroeste gewoonten zijn, maar als ik er maar genoeg op hamer en daar al tijdens een behandeling mee begin, horen de mensen mij als het ware in hun hoofd zeggen “Denk RECHT!!!!”
Meestal zie je al binnen een paar behandelingen succes en nemen klachten af en als het een dagelijks toegepast motto wordt, is er een blijvend succes.

Veel klachten in voeten, benen, knieën, heupen, rug, schouders én armen of handen hebben te maken met een verkeerde voorkeurshouding. Ieder avond een aantal uur lekker met je benen opgetrokken naar één kant zitten, kan al funest zijn voor de stand van je heupen en een draaiing, of nog erger, een scoliose (een zijwaartse kromming) in je ruggenwervelkolom veroorzaken.

Vaak lezen, in je boek of op je e-reader of smartphone, met je hoofd naar voren hangend, kan er voor zorgen dat spieren in je nek tot tussen je schouderbladen, niet meer goed tot ontspanning kunnen komen en zorgen voor blijvende klachten. Relaxed staan, hangend in één kant van je heupen en dus het gewicht op één been zettend, kan zorgen voor pijn in je heupen en door het scheef staan óók voor pijn in je rug.
Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan.

Je ruggenwervelkolom zal áltijd een rechte lijn naar boven willen volgen, zal er altijd voor willen zorgen dat je je zo rechtop mogelijk beweegt, van je voeten tot het topje van je kruin, dat is de wet van de zwaartekracht. Als dat niet lukt, gaat je lichaam compenseren. Vaak zie je dan ook mensen met klachten onderin hun lichaam, bijvoorbeeld in voeten, knieën en heupen, die óók klachten hebben in hun schouderpartij, nek of armen.

Hoe moeilijk het ook kan zijn je voorkeurshoudingen te veranderen, als ze verkeerd zijn, je lichaam zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Dus…
Warme groet, en DENK RECHT!
Deze blog is geschreven door Renée van der Kroon, Dorn-therapeut, voetreflexologe en complementair therapeut

“Voor als u zich weer met plezier door uw leven wilt bewegen…”

 

Comments are closed.