Doula Wil stelt zich voor

0

Wil Meijer-Kal Kl. Hom & DoulaKen je dat gevoel, dat alles klopt, dat je op de plaats in je leven bent aangekomen waar je je senang voelt, zoals mijn vader zou zeggen.

Mijn naam is Wil Meijer-Kal en wat ik net schetste is bij mij aan de hand. Ik heb het gevoel dat de cirkel in mijn leven rond is. Ik voel me volledig in mijn energie staan bij alles dat ik doe. Als partner, als moeder, als grootmoeder, als klassiek homeopaat en als doula. Na een kleine zestien jaar voor de klas te hebben gestaan als lerares lichamelijke opvoeding tot 2000, sinds 1997 praktiserend klassiek homeopaat en sinds april 2015 gecertificeerd doula. Moeder van drie volwassen kinderen, waarvan er één ook alweer moeder is van een prachtige dochter. Mijn andere dochter is zwanger van haar eerste. Ik voel me rijk!

Klassieke homeopathie is voor velen een bekende geneeswijze. Het beroep van doula is in Nederland nog niet echt ingeburgerd. Dat merk ik iedere keer als ik het woord doula type: er komt zo’n rode kringelstreep onder te staan. Men kent het woord niet. Maar daar komt wat mij betreft binnen korte tijd verandering in. Ik ga jullie meenemen in het leven van een vrouw op haar doulamissie in Nederland. Daarmee hoop ik alle lieve vrouwen, die dit beroep uitoefenen een hart onder de riem te steken.

Een doula is een vrouw, die vrouw en partner tijdens de zwangerschap met haar kennis voorbereidt op de bevalling. Zij is er voor het stel om al hun vragen bij haar neer te leggen. Zij ondersteunt hen op het emotionele, mentale en fysieke vlak. Het medische stuk blijft waar het hoort, bij de verloskundige of de gynaecoloog.

Welke gebeurtenis is het meest ingrijpend in het leven van vrouw en haar partner? Een ouder worden zullen velen direct zeggen. Hoe belangrijk is het dat juist deze levensveranderende gebeurtenis er één is waar men met een goed gevoel op terug kan kijken. Met een gevoel van trots, tevredenheid en vooral met liefde. Hoe een bevalling ook verloopt; thuis, in het ziekenhuis, natuurlijk, met medische ingrepen……iedere ouder gun ik het dat zij een positieve ervaring hebben tijdens het geboorteproces.

Mijn eerste stappen op het doula-pad begonnen eigenlijk al in de jaren negentig,  toen ik als zwangerschapsgym juf vele vrouwen heb begeleid. Prénataal, tijdens het geboorteproces en postnataal. Gewoon als Wil, als mezelf. En dat is precies wat ik nu als beroeps-doula voel: ik ben mezelf tijdens de begeleidingen van mijn cliënten. Wijzer en met meer bagage dan toen, maar nog steeds even senang!

Doula (mogen) zijn is een prachtige combinatie met mijn werk als klassiek homeopaat. Luisteren, kijken, voelen, geduld, oordeelloos, adviseren, bekrachtigen….. In beide beroepen zijn deze eigenschappen nodig. Over mijn toegevoegde waarde als homeopaat tijdens bevallingen zal ik ook zeker bloggen op deze site van Ik Kies Natuurlijk. Ik heb er zin in!

Lieve doula groet,

Wil Meijer-Kal

Will Take Care
De Ruyterlaan 108
2121 VL Bennebroek
023-5848181 / 06-53648585

Website: www.wilmeijerkal.com en www.doulawilltake.care

“Doe die dingen in je leven waar je hart naar uit gaat!”

 

Comments are closed.