Een brief van Albert Einstein…

0

Een brief van Albert Einstein die pas ver na zijn dood in de openbaarheid mocht worden gebracht:

Er is een buitengewoon krachtige kracht waarvoor de wetenschap tot dusver geen formele verklaring heeft gevonden. Het is een kracht die alle andere omvat en bestuurt, en staat achter elk fenomeen dat in het universum werkzaam is en nog niet door ons is geïdentificeerd.
Deze universele kracht is LIEFDE.

Toen wetenschappers op zoek waren naar een verenigde theorie van het universum, vergaten ze de meest krachtige onzichtbare kracht.

Liefde

Liefde is Licht, dat degenen die het geven en ontvangen verlicht. Liefde is zwaartekracht, omdat sommige mensen zich hierdoor tot anderen aangetrokken voelen. Liefde is macht, omdat het het beste dat we hebben vermenigvuldigd en de mensheid niet laat uitdoven in blind egoïsme. Liefde ontvouwt zich en onthult. Voor liefde leven en sterven we.

Liefde is God en God is liefde

Deze kracht verklaart alles en geeft zin aan het leven. Dit is de variabele die we te lang hebben genegeerd. Misschien omdat we bang zijn voor liefde omdat ‘t de enige energie in het universum is die de mens niet naar believen heeft leren besturen. Om liefde zichtbaar te maken, heb ik een eenvoudige vervanging gemaakt in mijn beroemdste vergelijking.
Als we in plaats van E = mc2 accepteren dat de energie om de wereld te genezen kan worden verkregen door liefde vermenigvuldigd met de snelheid van het licht in het kwadraat, komen we tot de conclusie dat liefde de krachtigste kracht is die er is, omdat zij geen grenzen kent.

De mensheid

Na het falen van de mensheid in het gebruik en de controle van de andere krachten van het universum die zich tegen ons hebben gekeerd, is het dringend noodzakelijk dat we onszelf voeden met een ander soort energie.
Als we willen dat onze soort blijft bestaan, als we zin in het leven willen vinden, als we de wereld en elk levend wezen dat erin leeft, willen redden, dan is liefde het enige antwoord.

Misschien zijn we nog niet klaar om een bom van liefde te maken, een apparaat dat krachtig genoeg is om de haat, het egoïsme en de hebzucht die de planeet verwoesten, volledig te vernietigen.

Elk individu draagt echter een kleine maar krachtige liefde generator in zich waarvan de energie wacht om te worden vrijgegeven.

Als we leren deze universele energie te geven en te ontvangen, beste Lieser, zullen we hebben bevestigd dat liefde alles overwint, alles/allen kan overstijgen; liefde is de essentie van het leven.’

Albert Einstein

Recentelijk kwam ik dit tegen. Het raakte me diep. Deze inhoud komt overeen wat ik in de afgelopen jaren van mijn leven heb geleerd. En zeker ook als Natuurgeneeskundige. Je kan doen wat je wilt om gezondheid en / of welzijn voor iemand te verbeteren; als je het uit LIEFDE doet dan raak je aan de essentie.

Voor mij heeft de kracht van liefde te maken met waarden als vrede, waarheid, rechtvaardigheid, wijsheid, gelukkig zijn en gezondheid. Maar de belangrijkste van al, is LIEFDE.

Mijn streven is om telkens weer bij die kleine liefdesgenerator te komen, ik glij geregeld uit in het leven van alledag en probeer het dan weer opnieuw.

Iedereen draagt dit bij zich, ik ook. En jij als jij dit leest, jij ook.

Met toestemming, waarvoor mijn dank, deel ik deze brief in de nieuwsbrief.

De beste boodschap die ik op dit moment kan delen.

Warme groet,
Corrie Derks
welkom@corriederks.nl

Comments are closed.