Energie besparen dankzij deze 5 gouden tips!

0

Nu je meer thuis zit, verbruik je ook meer energie. Bespaar met deze 5 gouden tips!

Zette je voorheen de thermostaat een aantal graden lager voordat je naar je werk ging? Tijdens het thuiswerken wil je er behaaglijk bij zitten, dus de verwarming draait in dat geval in de koelere periode extra uren. Maar ook het gebruik van je computer om het thuiswerken mogelijk te maken zorgt voor extra kosten. En wat dacht je van de vaatwasser, die nu vaker wordt aangezet omdat je thuis je broodjes eet? Over een heel jaar gerekend komen er dus wat extra kosten bij. Maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om op de energiekosten te besparen.

De verwarming

Laten we beginnen met de verwarming. Hoe beter het huis is geïsoleerd, hoe minder je hoeft te stoken. Zit je in de tocht? Kom dan niet in de verleiding om de verwarming wat hoger te zetten, maar pak het tochtprobleem aan! Een simpele tochtstrip kan al wonderen doen. Deins er ook niet voor terug om de vloer, het dak of de (spouw)muren te laten isoleren. De kosten worden vaak deels vergoed door een subsidie en de rest verdien je terug door te besparen op de energiekosten.

Slimme thermostaat

Ook het gebruik van een slimme thermostaat is aan te bevelen. Dergelijke apparaatjes zijn volledig te programmeren, zodat je nooit meer verstookt dan strikt noodzakelijk is. Een slimme thermostaat richt zich naar jouw eigen leefstijl en stelt de mate van verwarming daarop af.

Stekkers uit het stopcontact

Veel elektrische apparaten gebruiken we slechts een zeer beperkt deel van de dag. Toch laten we vaak de stekker in het stopcontact zitten en daardoor verbruiken die apparaten bij elkaar aardig wat energie. Dit wordt ook wel sluipverbruik genoemd. De oplossing is simpel. Zet er gewoon een stekkerblok met schakelaar tussen. Daarmee doe je met één klik alle apparaten echt helemaal uit.

LED verlichting

Als in de avonduren thuis bent, heb je ongetwijfeld wat verlichting branden. Controleer eens of je daar al gebruik maakt van LED-lampen. Is dat nog niet het geval, vervang de lampen dan. Een LED-lamp is veel zuiniger in het verbruik en gaat bovendien veel langer mee dan een traditionele lamp.

Energie vergelijker

Je kunt online jouw eigen maandtarief voor energie vergelijken met de tarieven van andere aanbieders. De kans is groot dat je elders een betere deal krijgt. Leveranciers komen vaak met mooie energie-aanbiedingen om je als klant voor ze te winnen, profiteer daarvan!

Dit is een bijdrage van het Mediateam LEQUAL.

Comments are closed.