Nierenergie en winteroliën!

0

Etherische oliën zitten vol kracht en levensenergie en zeker in de winter kunnen we hier wel wat van gebruiken. Etherische oliën activeren het afweersysteem, zijn positief voor lichaam en geest en hebben gunstige invloed op onze gezondheid.

Waterelement

In de wintermaanden zitten we in het waterelement. Hierbij horen de nier en blaas meridianen. Het waterelement is gebaat bij rust en bezinning. De nierenergie is onze basis energie en in de winter mag deze uitrusten en opladen om in de lente tot bloei te komen.etherische olie

Nemen we niet genoeg rust of hebben we te weinig energie dan is er een grote kans dat we last krijgen van een stijve nek, pijnlijke knieën, onderrug of dat de darmen verstopt raken. Etherische oliën kunnen ons daarbij helpen. In de winter gebruiken we andere oliën dan in de zomer. In de winter zijn we toe aan bezinning, rust en warmte. En vaak zijn gewrichten wat pijnlijker en spieren wat stijver.

Wintergreen en Ho Hout

2 wat minder bekende, maar hele fijne oliën zijn:

Wintergreen: In Noord-Amerika kennen de indianen wintergreen al heel lang als de ‘pijnolie’. Bij pijnen werden de bladeren gekauwd of als thee gedronken. Verwerkt in een basisolie kan deze olie ingezet worden voor soepele spieren en gewrichten. De olie bestaat bijna in zijn geheel uit één bestanddeel: methylsalicylaat. Bij massage wordt uit deze stof salicylzuur gevormd die remmend werkt op de productie van ontstekingsstoffen. (chi.nl)

Ho Hout: De aromatherapeutische werking van Ho-hout is vergelijkbaar met die van rozenhout, waardoor het een uitstekende vervanger is van rozenhout. In het geurlampje geeft ho-hout een warme, fris-zoete roosachtige geur. De olie heeft een zuiverende werking, stimuleert het immuunsysteem en is goed in te zetten bij luchtweginfecties. Op de huid, gemengd in een basisolie, is ho-hout zeer geschikt voor de droge en gevoelige huid en bij rimpels en littekens. De olie stimuleert de huidcellen tot actie. In bad, gemengd met een badolie, is ho-hout verfrissend bij weinig energie, overwerktheid en nervositeit. (chi.nl)

Lavendel olieWerking van oliën

Enkele oliën kunnen ook worden ingenomen tegen kleine klachten. Bijvoorbeeld druppeltje pepermuntolie oplikken vanuit de handpalm kan een op geblazen gevoel na het eten verminderen, druppeltje lavendel op een kleine brandwond of Tea Tree tegen blaasjes in de mond.

Ben je geïnteresseerd in een workshop waarin etherische oliën een grote rol spelen?

https://www.anjoabbinkreflexologie.com/open-reflex-atelier

Anjo Abbink Reflexologie
Behandelt op ontspanning en gezondheid.

Comments are closed.