Even voorstellen: Hilda Mossink

0

Kiezen voor Natuurlijk, dat hebben we in elk geval al met elkaar gemeen. Ik stel me hierbij graag aan je voor. Mijn naam is Hilda Mossink en ik heb een praktijk in Amersfoort als natuurgeneeskundig therapeut. Voeding, natuurlijke voeding of zoals ik het in mijn praktijk noem Echt Eten, is voor mij al ruim 30 jaar een bijzonder boeiend onderwerp. Eind jaren ’80 begon ik als medewerker in een natuurvoedingswinkel hier in Amersfoort. Al snel voelde ik me op mijn gemak bij het type klanten; mensen die bewust nadenken over het leven, over duurzaamheid, milieu en voeding.

In de winkel had ik vaak boeiende gesprekken over deze onderwerpen. Ik volgde verschillende cursussen over natuurvoeding en macrobiotiek en was zelfs een tijd behoorlijk ‘streng in de leer’. Demonstratiekooklessen gaf ik met veel plezier en leerde elke dag. In die tijd zag ik van dichtbij wat voeding kan doen, en vooral ook over hoe ontzettend ingenieus ons lichaam in elkaar zit. Ons lichaam kan ons zoveel leren als we ermee in contact durven gaan. Kleine aanpassingen in het voedingspatroon leiden soms tot grote verbeteringen in de gezondheid.

Na verschillende omzwervingen begon ik in 2012 mijn eigen praktijk. Geïnspireerd door de Amerikaanse onderzoeksjournalist Michael Pollan van het boek ‘Een pleidooi voor Echt eten’, koos ik voor de praktijknaam Eet Echt Eten.

Het allerleukst vind ik het om cliënten, veelal 40+ vrouwen te inspireren en te begeleiden in wat je zelf allemaal kunt doen qua leefstijl, om gezond 100 te worden. Dat is veel. En voeding is daar een heel belangrijk onderdeel van. Ons lichaam vernieuwt zich voortdurend, elke drie dagen heb je bijvoorbeeld weer een nieuw darmslijmvlies. En die vernieuwing verloopt alleen maar gladjes als je de juiste voedingsstoffen vitaminen, mineralen, spore-ëlementen en bioactieve stoffen binnenkrijgt. Niet alleen binnenkrijgt, maar ook opneemt. Bij de pakjes en zakjes zijn al die belangrijke stofjes er vrijwel helemaal uit geraffineerd. Ik sta dus voor Echt Eten. Zoveel mogelijk zelf je eten kiezen en koken, verse producten gebruiken waar alles van nature gewoon al in zit.

Problemen die ik het meest tegenkom in mijn praktijk zijn gewichtsthema’s. Afvallen lukt maar niet. Daarnaast staan overgangsklachten, darmproblemen, gewrichtsklachten, medicijnbijwerkingen in de top 5. We worden allemaal steeds ouder, maar krijgen in een steeds vroeger stadium te maken met chronische klachten. Vrouwen gemiddeld als ze 42e jaar zijn en mannen als ze 48 zijn. Meestal leefstijl gerelateerd. Mooi nieuws, want met leefstijlaanpassingen zijn veel klachten omkeerbaar. Daar wordt gelukkig steeds meer over bekend.

Ik begeleid cliënten individueel, en organiseer daarnaast groepsprogramma’s. Bijvoorbeeld het Slank & Fit-programma. Een groep vrouwen trekt 6 bijeenkomsten met elkaar op, we bespreken verschillende gezondheidsthema’s en inspireren elkaar. Verder houd ik Eetcafé’s, lekker thuis aan mijn eigen keukentafel: een presentatie rondom een bepaald gezondheidsthema, afgesloten met een Echt Eten lunch. Laagdrempelig.

Je komt mijn blogs voorlopig elk kwartaal tegen, mijn idee is jullie te voorzien van eenvoudige Echt Eten tips, die je gemakkelijk in de praktijk brengt. Soms voorzien van een recept. Wil je meer weten van Eet Echt Eten, kijk dan hier: http://www.eet-echt-eten.nl

Hartelijke groet van Hilda Mossink

Comments are closed.