Even voorstellen: Jan-Rutger Schrader

0

‘Meetbaar minder straling met onze JRS Eco-Wifi router’

Zeker 50 onafhankelijke studies tonen aan dat mobiele telefoons DNA-schade veroorzaken. Ik ben Jan-Rutger Schrader, elektrotechnisch ingenieur, en ik bemerkte een effect op mijn gezondheid van de straling van apparaten. Met JRS Electro Health wil ik elektronica ontwikkelen die meetbaar minder electromagnetische straling afgeeft.

Heel mijn leven ben ik al computerfanaat. Na schooltijd mocht ik als 10-jarige van de meester op de Commodore 64. De schoonmaakster kwam dan langs en zei: ‘Jongen, ga toch buitenspelen.’ Maar ik wilde niets liever dan programmeren. Later had ik als één van de eersten een gsm, een smartphone, Nintendo Wii, alles.

Na mijn promotie aan de Universiteit Twente ben ik gaan werken bij het research-lab van een grote multinational aan het ontwerp van nieuwste generatie mobiele telefoons.

Effect op mijn eigen gezondheid

Op een gegeven moment kreeg ik last van de elektromagnetische straling van draadloze apparatuur, zendmasten en elektronica. Ik merkte een duidelijk effect op mijn gezondheid. Vanaf dat moment wilde ik niet meer in ‘de draadloze industrie’ werken. Ik heb daarna 7 jaar lang met veel plezier gewerkt bij een top-onderzoeksinstituut als projectleider satelliet-elektronica. Ondertussen dook ik in de wetenschappelijke onderzoeken naar de relatie tussen straling en gezondheid. Mijn verbazing steeg bij het lezen van studie na studie.

Waarom geloven mensen het niet?

De controverse is groot, maar dat er geen wetenschappelijk bewijs zou zijn is simpelweg niet waar. Er zijn alleen al zo’n 50 onafhankelijke studies die DNA-schade aantonen door de straling van mobieltjes. Onlangs werd dit nog bevestigd door de grootste Oostenrijkse zorgverzekeraar AUVA.

Waarom zijn er nog steeds mensen die dit niet geloven? En waarom blijven de grote multinationals doen wat ze doen zonder acht te slaan op de schade die ze veroorzaken? Ik denk dat er net als bij roken en asbest een hele tijd overheen moet gaan. Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Apparatuur die minder straling afgeeft

Vijf jaar geleden heb ik JRS Eco Wireless opgericht. Mijn missie is om elektronica te ontwikkelen op de markt te brengen die meetbaar minder straling afgeeft.

Zo heb ik de stralingsarme JRS Eco-Wifi-router ontwikkeld vanuit de vraag: hoe kun je wifi-straling verminderen zonder verlies van functionaliteit? Dat heeft geresulteerd in een perfect werkende wifi router die minder straling afgeeft, zonder verlies van snelheid of bereik.

Objectief meetbaar

Dat de JRS Eco-Wifi router minder straling oplevert, is objectief meetbaar met technische meetapparatuur. JRS Eco Wireless is lid van VEMES, de Vereniging meetspecialisten elektromagnetische straling.

Een schonere leefomgeving

Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het gezonder en schoner maken van onze leefomgeving. Want samen moeten we het doen!

Heeft u vragen? Bel 085 25 00 235. Of kijk voor meer informatie op www.electrohealth.nl. Wilt u ons blijven volgen? Zie onze Facebookpagina of Linkedin.

Comments are closed.