Even voorstellen: Japke Dogger-Englebert

0

JapkeKort geleden zei iemand:  “Japke heeft de gave om vanuit opmerkzaamheid aan te sluiten bij wat er is. Ze schroomt niet om liefdevol te spiegelen, met zeer weinig woorden! en je toch in een richting te brengen die innerlijk inzicht en beweging brengt.” Dit ontroerde mij enorm want dat is precies de insteek van mijn behandelingen.

Vanuit de fysieke klacht kijken wat het lichaam je vertelt maar ook ruimte laten voor de richting die de cliënt zelf op kan gaan of waar die aan toe is. Met Shiatsu werk je fysiek op het lichaam en wordt vaak duidelijk wat het lichaam te vertellen heeft.  Er wordt vanuit gegaan dat de klacht geen klacht is. De oplossing ligt in het begrijpen wat het lichaam te vertellen heeft.

Mijn naam is Japke en ik heb sinds 2006 een praktijk voor Shiatsu therapie waar ik met Shiatsu en coaching mensen begeleid met het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit. Mijn grote droom is dat er geen scheiding meer is tussen reguliere zorg en complementaire zorg waar Shiatsu onder valt. Door samenwerking en integratie van deze twee disciplines is er een grote winst te behalen. Voor het welzijn en de vitaliteit van mensen en ook voor de financiën binnen de gezondheidszorg. Door actief te zijn binnen de koepel organisatie, het oprichten van een Shiatsu platform, van waaruit we ook de reguliere zorg kunnen benaderen, hoop ik hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

In 2006 heb ik mijn opleiding tot Shiatsu therapeut afgerond en ik volg regelmatig bij- en nascholingen met betrekking tot Shiatsu en andere disciplines zoals Auriculo (ooracupunctuur) en energetische meditatie. Op dit moment doe ik in de medische basiskennis voor de tweede keer waardoor consulten bij mijn praktijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Bij stichting het Zonnekind in Ridderkerk ben ik aangesloten als vrijwillige trainer en ik heb via hen het certificaat deugdentrainer behaald.  Het mooie is dat ik de kennis van deze training heel goed kan gebruiken tijdens Shiatsu behandelingen. Achter fysieke klachten schuilt vaak stress. Stress ontstaat meestal omdat eigen kwaliteiten niet goed benut of erkend worden. Wanneer je helder hebt wat je sterke kwaliteiten zijn, kunnen deze je helpen in stressvolle situaties. Hierdoor kun je meer ontspannen blijven waardoor klachten voorkomen kunnen worden.

Shiatsu heeft mijn leven verrijkt omdat ik met een hele andere wereld in aanraking gekomen ben. Een zachtere wereld die heelt. De wereld van je eigen kracht en hoe je die in kunt zetten voor het helen van jezelf en de wereld om je heen. Het is een pad in mijn leven dat ik graag bewandel en waar ik graag anderen op meeneem. Dat is de rede dat ik voor het platform Ik Kies Natuurlijk op maandelijkse basis een blog ga schrijven.

Ik hoop anderen hiermee te inspireren om de kracht van zachtheid en ontspanning te ontdekken.

Japke Dogger-Englebert
http://www.junonia.nl/

Comments are closed.