Even voorstellen: Rineke van Setten

0

Ik ben Rineke van Setten en houd van pure ontmoetingen van mens tot mens. Als dramatherapeut, coach en trainer werk ik vanuit mijn eigen praktijk Belief en Beleef. Daarnaast ben ik in opleiding tot Pessotherapeut en in Developmental Transformations (DVT). Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies.

Met een hart voor mijn werk, vind ik het bijzonder om kennis te mogen delen. Voor ikkiesnatuurlijk zal ik zo blogs schrijven over specifieke thema’s en persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop je te mogen inspireren om voor een leven te gaan in (innerlijke) vrijheid!

Een persoonlijk verhaal

‘De beste weg, is er doorheen’, dat zei mijn moeder altijd. Woorden die mij zullen bij blijven. Misschien is het bijna een levensweg geworden, voor mezelf alsook anderen te helpen door hun ervaringen heen te werken. Ik denk dat we allemaal die cruciale momenten in het leven tegen komen. Momenten waarop onze wereld op zijn kop staat, je stil zet, je na laat denken, veel dingen die dan even niet meer zo belangrijk zijn, bepaalde ervaringen die alles in een ander perspectief zetten.

Wat doe je ermee? Hoe ga jij met jezelf om?

In mijn leven heb ik eerst veel strategieën ingezet om maar niet de pijn te hoeven voelen. Niet persé bewust… en ook een hele normale reactie, want wie staat er nu wel graag stil bij die ervaringen die je eigenlijk nooit had willen meemaken? Bij die ervaringen die angst, verdriet, boosheid en onmacht met zich mee kunnen brengen? Niemand denk ik.

Toch zijn het vaak de strategieën waar we op termijn last van krijgen, die soms nog meer schade teweeg brengen en welke ons eenzaam kunnen maken. Het is een manier om te ‘overleven’ en om bijvoorbeeld niet meer gekwetst te worden. Maar door ons te willen beschermen voor pijn, kunnen we ook niet ten volle van de mooie dingen in het leven genieten.

Ik denk dus dat het een kunst is om recht te doen aan wat er in je leeft, in een verbinding van je hoofd, hart en lichaam. Te leven vanuit je kern en wanneer die zoek is, terug te keren. We zijn kwetsbaar als mens en ook zo krachtig, maar kunnen het (soms) niet alleen. Belief en Beleef een stap verder!

Belief en Beleef een stap verder

Be lief door met aandacht en zorg met jezelf om te gaan. Jouw opvattingen over jezelf, anderen en de wereld om je heen onderzoeken. Voor geloof in jezelf en perspectief voor jouw toekomst!

Beleef door te doen, voelen, ervaren, (in)zien en jezelf uit te dagen. Een plek waar ruimte is voor jouw gevoelens en beleving.  Be en leef, voor een meer bewust en vrijer leven!

Websites: www.beliefenbeleef.nl en www.seksueelmisbruikenherstel.nl

Comments are closed.