Even voorstellen: Talitha van Stek

0

Aangenaam kennismaken!

Thalitha van StekMijn naam is Talitha van Stek. Ik ben gepassioneerd acupuncturiste met praktijken in Rotterdam, Bleiswijk en Kapellen (België). En niet te vergeten de trotse moeder van drie fantastische kinderen.

Voortaan kun je hier regelmatig een nieuwe blog van mij lezen. Over wat acupunctuur kan betekenen bij uiteenlopende klachten. Over ervaringen uit mijn praktijk. En over de basisprincipes van mijn boeiende vak: hoe kijkt de Chinese Geneeskunde aan tegen het ontstaan van klachten? Niet de symptomen bestrijden, maar de oorzaak van de klacht aanpakken.

Waarom koos ik voor acupunctuur?

Als mensen mij als klein meisje vroegen wat ik later worden wilde, antwoordde ik overtuigd: mama! Nou dat is gelukt. En een carrière ver buiten de complementaire geneeskunde ook. Maar hoe wordt je na een baan als artiestencoördinator bij opera Aïda en marketing assistent bij Christian Dior dan toch acupuncturiste? Waarom kies je ervoor om met een baby, een peuter en een kleuter thuis Traditionele Chinese Geneeskunde te gaan studeren?

Ik verging van de pijn

Na een tandartsbezoek kreeg ik enorme pijn in mijn gezicht. Zo hevig dat de maximale dosis pijnbestrijding geen enkel verschil maakte. Op de spoedeisende hulp hoorde ik voor het eerst de term trigeminus neuralgie (aangezichtspijn). Ik werd doorverwezen naar een neuroloog. Na een lange medische weg met allerlei soorten medicatie, laserbehandelingen, was het veto; dit is het, beter wordt het niet. Ik schrok en vroeg me af: beter dan dit wordt het niet? De pijnaanvallen, het niet naar buiten kunnen bij kou of wind, de bijwerkingen van de medicatie? Tot een kennis (die hand- en microchirurge is) mij vertelde dat zij mensen met zenuwklachten vaak door verwees naar een acupuncturist.

Ik was sceptisch … maar het werkte!

Heel eerlijk? Ik was sceptisch! Het idee van geprikt worden met naalden stond me niet aan. En ik had ook het idee dat acupunctuur iets zweverig was. Maar ik was ten einde raad, ging naar de aanbevolen acupuncturist en vertelde mijn verhaal. Tijdens de anamnese vroeg hij mij of ik last had van mijn galblaas. Bijna haakte ik af. Mijn galblaas? Ja, daar had ik last van. Ik kon vetten niet goed verteren, maar daar kwam ik toch niet voor? Ik kwam voor aangezichtspijn. Mijn vooroordeel werd meteen bevestigd. Een zweverig verhaal. Dacht ik. Tot hij het verloop van de galblaas meridiaan liet zien, over de zijkant van het lichaam en precies over de pijnplekken in mijn gezicht. Zijn conclusie: je hebt galblaashoofdpijn. En dat is wat heeft hij behandeld. Het resultaat: na drie maanden was ik pijn- en medicijnvrij, had ik een prima functionerende galblaas en wilde ik ALLES weten over deze manier van genezen.

Een holistische manier van genezen

Tijdens mijn behandeling werd dus duidelijk: alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Dus vroeg ik mij meteen af: wat kun je dan allemaal nog meer met acupunctuur genezen? En hoe mooi is het als je iemand van zijn pijn, maar ook van zijn of haar sociale isolatie kunt afhelpen? Ik raakte enthousiast. En nam het advies van mijn acupuncturist ter harte: ga acupunctuur studeren. Elke mars begint met de eerste stap.

Ik heb een prachtvak en ben dus een bevoorrecht mens

En dus volgde ik de studie Traditionele Chinese Geneeskunde. En daarna Westers Medische Basis. En na al die jaren begon ik mijn eigen praktijk. Inmiddels maak ik dagelijks het verschil voor mensen. Het is mijn allergrootste drive. Klachten en pijn verhelpen of verminderen. En juist omdat ik uit eigen ervaring weet dat mijn cliënten soms sceptisch zijn, kan ik me helemaal in hun situatie inleven. Ik heb een prachtvak en voel me bevoorrecht dat ik het mag uitoefenen. De pijn maakte plaats voor geluk. Kennelijk moest het zo gaan.

In mijn volgende blogs vertel ik je over de behandeling van veel voorkomende klachten. Ook ga ik dan op hoe dit soort klachten mentale aspecten kunnen beïnvloeden.

Heb je vragen? Bel me gerust op 06-41112221. Of kijk op www.puuracupunctuur.nlEn wil je me blijven volgen? Like dan mijn facebook pagina of volg me op Twitter. Je blijft dan automatisch op de hoogte wanneer ik een nieuwe blog plaats.

Comments are closed.