Even voorstellen: Wies Teepe

0

Eten uit de Natuur is
zoeken en verzamelen van wilde eetbare planten
een excursie met na afloop een proeverij van zelf geplukte planten
ik ben Wies Teepe, bioloog, natuurgids en kokkin,
gespecialiseerd in eetbare natuur

Wies TeepeOp mijn tochten in de natuur maak ik allemaal bijzondere en leuke dingen mee met planten en dieren in de hoofdrol. Zo geniet ik volop van de natuur en hoop dan ook dat ik andere mensen die houden van buiten zijn kan inspireren hetzelfde te doen.

In mijn blog wil ik deze observaties en mijn kennis op het gebied van eetbare natuur met jullie delen. Tips, recepten, foto’s, ideeën en data voor excursies en plukwandelingen, daarmee is mijn blog gevuld. Mijn plan is wekelijks een berichtje te maken.

Door de blog en deelname aan mijn excursies leer je eetbare planten te herkennen en ervaar je waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen. Ik besteed aandacht aan duurzaam plukken, of het eigenlijk wel mag en hoe het voor de plant is om gegeten te worden. Doe mee en ontdek hoe leuk het is om net als in de oertijd weer even wildplukker te zijn. Favoriete locaties zijn de natuur in en rond Amsterdam, de duinen, het Amsterdamse Bos, omgeving van Utrecht en op alle andere plekken met geschikte eetbare natuur.
Het mooie van Eten uit de Natuur is dat je automatisch streekproducten eet, seizoenproducten en dat er een minimale vervoerafstand, zeker als je de plant gelijk na het oogsten opeet. Duurzaam en natuurlijk! De excursies zijn voor iedereen met belangstelling en oog voor de natuur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief via etenuitdenatuur@gmail.com of kijk op http://etenuitdenatuur.blogspot.nl/

Wies Teepe, bioloog, natuurgids en kokkin, Eten uit de natuur

Comments are closed.