FAIR coffins: milieuvriendelijke uitvaartkisten

0

Doodgaan is slecht voor het milieu. Een pijnlijke conclusie voor iedereen die zijn best doet om duurzaam te leven. Want of je nu begraven wordt of gecremeerd, op een dag lig je in een kist.

Je moet je voorstellen dat ongeveer 80% van de uitvaartkisten gemaakt is van spaanplaat. Daarvoor is drie en een halve liter lijm nodig. Dit soort kisten worden afgewerkt met een fineer dat eruitziet als hout, maar eigenlijk is het plastic. De stoffering aan de binnenkant is ook van synthetisch materiaal.

Per jaar worden er zo’n 120.000 van deze ‘kisten’ aan de aarde gegeven of komen na verbranding in de vorm van CO2 in het milieu terecht.

Ecologische kisten van FAIR coffinsFAIR coffin

Wie de wereld graag wat mooier achterlaat kan nu ook kiezen voor een ecologische kist van FAIR coffins.

FAIR Coffins produceert uitvaartkisten die een ecologisch alternatief zijn op de milieubelastende, spaanplaten ‘gewone’ kist. De kisten zijn gemaakt van biologische en gerecyclede materialen en de productie is CO2 neutraal.

In iedere kleur of print

De milieuvriendelijke kisten worden gemaakt van een gepatenteerd materiaal. Gemaakt van resten oud papier en karton dat verbrandt of vergaat in de aarde zonder schadelijke stoffen achter te laten. Bijkomend voordeel van het unieke materiaal is dat het heel simpel bedrukt kan worden. We kunnen kisten maken in elke gewenste kleur of print. De kisten zelf worden in elkaar gezet in de sociale werkplaats van Fair Coffins. Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Fair Coffins werkt, voor de productie van de kisten van duurzaam plaatmateriaal, met vijftien parttimers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met autisme, andere culturele achtergronden, een lager IQ, of een detentieverleden. Totaal verschillende personen met uiteenlopende talenten, waardoor een hele leuke dynamiek ontstaat.

Samen gaat we voor een schonere wereld

Het is lastig om in deze wereld voet aan de grond te krijgen. Het is een conservatieve branche waar geen urgentie is als het om duurzame alternatieven gaat. In tegenstelling tot veel uitvaartondernemers, zijn veel consumenten wel steeds bewuster bezig met duurzaamheid en we horen dan ook vaak van uitvaartbedrijven dat hun klanten zelf over onze kisten beginnen.

Laten we samen de wereld een stukje schoner achterlaten.

www.faircoffins.com
info@faircoffins.com

Comments are closed.