FarmCamps behoudt cultureel erfgoed

0

– advertorial –

De afstand tussen tuin en tafel is in Nederland de afgelopen jaren steeds groter geworden. Vooral in de grote stad weten kinderen amper waar hun voedsel vandaan komt en dat de boer daar een belangrijke rol in speelt. De binding met het platteland en het boerenbedrijf wordt steeds minder.

FarmCampsAgrarische bedrijven hebben het de laatste jaren ook steeds moeilijker en de inkomsten staan onder druk. Een aantal boerengezinnen leeft zelfs onder de armoedegrens. Jongeren verlaten het platteland en trekken naar de stad en het vinden van opvolging voor het boerenbedrijf is een probleem. Het platteland dreigt te verarmen en vergrijst.

Een toekomst voor agrarische ondernemers

FarmCamps wil een bijdrage leveren aan de versterking en het behoud van het boerenbedrijfsleven. De organisatie wil agrarische ondernemers zicht bieden op herontwikkeling en rendementsverbetering. Daarmee geeft FarmCamps tevens een impuls aan het behoud van ons culturele erfgoed. De organisatie wil boerengezinnen helpen bij het genereren van een goed inkomen en het vergroten van het maatschappelijk respect voor het wonen, werken en leven op de boerderij.

De boerderij hoort bij de opvoeding van onze kinderen

FarmCampsFarmCamps richt zich vooral op jonge gezinnen met kinderen tot 12 jaar, want kinderen hebben de toekomst. Door de opkomst van de verschillende beeldschermen (televisie, telefoon, tablet) spelen kinderen steeds minder buiten en bewegen structureel minder.

Neem kinderen mee naar een boerderij en ontdek wat er gebeurt als ze met de boerin meegaan om de dieren te voederen, als ze met de boer op de wagen mee mogen, het land op. Als ze een speurtocht houden of spelen in het hooi… Het is bijzonder te zien hoe deze belevingen een blijvende indruk maken op kinderen.

FarmCamps wil jonge gezinnen in verbindingen brengen met een knusse, rustige en natuurlijke omgeving. Daarin reiken ze de mogelijkheden en middelen aan om – spelenderwijs – de natuur, het platteland en het boerenbedrijf te (her)ontdekken en te beleven. Door te logeren bij FarmCamps, gewoon bij de boer.

FarmCamps: een vakantiebelevenis vol plezier!

FarmCampsNederland heeft zoveel prachtige locaties dat je eigenlijk helemaal niet naar het buitenland hoeft te gaan. Er is hier nog zoveel te ontdekken! FarmCamps kent die mooie plekjes en helpt je te ontsnappen uit de dagelijkse drukte, zodat je gezellig samen kunt zijn en genieten van het leven op de boerderij. Bekijk hier alle FarmCamps locaties »

Ga bijvoorbeeld op stap met de boer, knuffelen met de dieren, slingeren in de Hooi Hooi Speelschuur, spetteren bij de Water Pret Weide en samen spelenderwijs leren over de boerderij. Of laat je lekker leiden door het ritme van de dag.

FarmCampsBovendien biedt FarmCamps luxe Safaritenten of Lodgetenten met eigen badkamer. Glamping op en top voor het hele gezin, maar ook ontzettend leuk met vrienden, familie of collega’s.

Wil je meer weten over FarmCamps? Neem dan eens een kijkje op hun site »

Comments are closed.